Isparta'da 1 Milyon Kişi Hastanelik Oldu

Devlet Hastanesi’ne 2012 yılında hastalık şikayetiyle başvuranların sayısı şaşırtıyor. Merkez ve ilçe geneli dahil 411 bin nüfusu bulunan Isparta’da, 962 bin 558 kişi çeşitli şikayetlerle hastaneye gitti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Aralık 2012 12:50
Isparta'da 1 Milyon Kişi Hastanelik Oldu

Devlet Hastanesi’ne 2012 yılında hastalık şikayetiyle başvuranların sayısı şaşırtıyor. Merkez ve ilçe geneli dahil 411 bin nüfusu bulunan Isparta’da, 962 bin 558 kişi çeşitli şikayetlerle hastaneye gitti.

Isparta Devlet Hastaneleri Yöneticisi Uz. Dr. Mustafa Çelik, yılın 11 aylık bilançosunu gazetemize açıkladı. Başarılı çalışmalarıyla dikkat çeken Çelik, Isparta halkının en çok faranjit, hipertansiyon ve miyalji hastalıkları ile karşı karşıya kaldığını söyledi. Sadece 1 milyona yakın kişinin Devlet Hastanesi’ne çeşitli hastanelerden ötürü başvurması ortaya korkunç bir gerçeği de çıkartıyor. Yaptığımız araştırmalara göre Özel Hastaneler ve Tıp Fakültesi de dahil bu rakamın 2 milyonu aştığı da ortaya koyuyor. Devlet Hastaneleri Yöneticisi Mustafa Çelik, 198 bin 477 kişinin acil servise başvurduğunu, 23 bin kişinin de yatış yaptığını belirtti.

20 BİN AMELİYAT

Kentin ve Bölgenin parlayan yıldızı Isparta Devlet Hastanesi’nde, Ocak ayından Aralık ayına kadar 20 bin kişiyi ameliyat edildi.

ÇELİK’İN MESAJI

Devlet Hastaneleri Yöneticisi Mustafa Çelik: “Her geçen gün ilerleyen tıbbın yeni ve teknolojik imkanlarını da kullanarak hayatın en kutsal emaneti olan sağlığın korunması adına özveri ve gayretle hizmet verdiğimiz hastanemizde; İnsan sağlığını her şeyin üstünde tutan bir hizmet anlayışıyla vatandaşlarımıza hak ettikleri değeri gösterebilmek için, emeğini, sevgisini ortaya koyan, yöneticileri ve çalışanlarıyla birlikte, çağdaş, güvenilir, kaliteden ödün vermeyen yapımızla; her zaman kendimizi yenileme ve geliştirme gayreti içinde olduk.

Amacımız İnsan sağlığının öneminin bilincinde, etik değerlerden ödün vermeden, tıbbın bilgi ve teknolojisinden faydalanarak, kaliteli, güvenilir ve dürüst sağlık hizmetini her yıl daha çok insana sunmak ve sizlerin de katkılarıyla Isparta Devlet Hastanesi olarak bugünü bir önceki günden daha iyiye götürmek bilinciyle yolumuza devam etmektir. Geride bıraktığımız süre içinde gerçekleşen Gülkent ve Isparta Devlet hastaneleri olarak birleşmiş yapımızla kadromuz, hekim sayımız, kalite anlayışımız ve hasta portföyümüzle daha da güçlendiğimizi biliyoruz. Daha da ileriye bakarak, kendimizi yenileyerek saygılı, hoşgörülü, bilime dayalı sağlık hizmetimizi sunmaya devam edeceğiz. Çalışma arkadaşlarım adına tüm çabalarımızın ve çalışmalarımızın sizler için olduğunu; bize olan güveninizden güç alarak çalıştığımızı ve kaliteli hizmet anlayışıyla daima görevimizin başında olduğumuzu belirtmek isterim” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum