Isparta’da 1 Yılda Kaç Bina Yapıldı?

Isparta’da 1 yıl içerisinde toplam 130 adet yapı ruhsatı verildi. Geçtiğimiz yıllara oranla bu sayı her geçen gün artıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Kasım 2011 00:48
Isparta’da 1 Yılda Kaç Bina Yapıldı?

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, son yıllarda ortaya çıkan yapı denetim firmalarının ardından özellikle binalarla ilgili denetimlerin sıklaştığının altını çizerek, 2011 yılında 130 adet yapı ruhsatı verdiklerini ve Isparta’da da kayıtlı 6 yapı denetim firmasının olduğunu söyledi.

2011 yılı içinde 130 adet yapı denetim ruhsatı verdiklerini aktaran Başkan Günaydın, “ilimizde şu an itibariyle 6 adet yapı denetim ruhsatı var. Bu firmalar, bina yapacak vatandaşların her katından farklı farklı beton numuneleri alarak denetim ve incelemelerini yapıyor, bizlere gönderiyor bizlerde son şeklini veriyoruz. Özelllikle son yıllarda yapı denetimi Uygulama Yönetmiliğinde ciddi değişikler yapıldı. Fakat bu çalışmalar bundan 10 yıl önce yapılması gerekiyordu. Ancak o zamanlar iktidar tarafından 8-10 il bu yapı denetimi konusunda pilot bölge seçildi.

Orada yapılan çalışmalardan sonra bir çok farklılıklar yaşandı. Yani şu aşamada yapı denetim firmalarının ve belediyenin bilgisi olmadan bir binaya bir çivi dahi çakılması neredeyse imkansız. Bizler ayrıca ısparta’da bulunan binaların durumları, depreme dayanıklılığı ile ilgili de yeni bir çalışma içine gireceğiz. İlimizde 30 bin civarında bina 70 bin kadar da bağımsız yapı var. Bunlar zamanla elden geçecek, depreme dayanıklılıkları ölçülecek.”dedi.

KAÇ BİNAMIZ VAR?
Isparta’da bulunan binalar ve kontrolleri ile ilgili olarak görüşlerini belirten Başkan Günaydın, “Isparta’da yapılan binaların tamamı tarafımızdan inceleniyor. İlimizde kaçak ve ruhsatsız bina yok diyebiliriz. İlimizde şu an itibariyle 30 bin, bina ve 70 bine yakın da bağımsız yapı mevcut.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum