Isparta'da 1.798 Ton Tatlı Su Ürünü Avlandı

TÜİK'ten yapılan yazılı açıklamada Isparta'da 1.798 Ton Tatlı Su Ürünü Avlandığı Bildirildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Ocak 2014 19:36
Isparta'da 1.798 Ton Tatlı Su Ürünü Avlandı

TÜİK'ten yapılan yazılı açıklamada, irili ufaklı birçok akarsu, tabii ve baraj gölleriyle kaplı Türkiye'de tarım sektörünün bir bölümünü oluşturan tatlı su ürünleri üretimine ait bilgileri Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan doğrudan temin edildiği kaydedildi.

Su ürünleri konusunda Su Ürünleri İstatistikleri kitabının TÜİK tarafından Eylül 2013'te yayınlandığının hatırlatıldığı yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Ülkemizde avlanan tatlı su ürünleri akbalık, alabalık, çapak, Gökçe, Gümüş, inci kefali, kadife, kara balık, kaya balığı, kefal, kızıl kanat, kurbağa, levrek, salyangoz, sazan, siraz, yayın, yılan, turna, kerevit, gümüşi havuz balığı ve diğer şeklindedir. 

Ülkemizde tatlı su ürünlerinin türlere göre dağılımı incelendiğinde, sazan 9 bin 973 ton ile en yüksek avlanan tatlı su ürünü olarak göze çarpmaktadır.

Hemen ardından, bunu 9 bin 621 ton ile inci kefali izlemektedir. İnci kefalini sırasıyla gümüşi havuz balığı 5 bin 90 ton, Gümüş 3 bin 608 ton, salyangoz bin 193 ton, kefal bin 138 ton ve yayın balığı 816 ton ile izlemektedir. Tatlı su ürünü olarak en çok 9 bin 798 ton avlama ile Van ilk sırada yer almaktadır.

Bursa 2 bin 292 ton ile ikinci sırada, Balıkesir bin 811 ton ile üçüncü sırada, Isparta bin 798 ton ile dördüncü sırada ve Ankara ise bin 391 ton ile beşinci sırada gelmektedir.

Tatlı su ürünlerinin en az avlandığı kent ise 1 ton ile Hakkari'dir. Afyonkarahisar ise 209 ton avlanan tatlı su ürünü miktarı ile Türkiye'de 35'inci sırada Ege Bölgesinde ise Muğla, Manisa, Denizli ve Kütahya'dan sonra beşinci sırada yer almaktadır."

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.