Isparta'da 160 Süt İneği Dağıtıldı

Isparta Hüyüklü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından hazırlanan 'Süt Sığırcılığı Projesi' kapsamında 40 aileye 160 süt ineği dağıtıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Mayıs 2012 10:46
Isparta'da 160 Süt İneği Dağıtıldı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca yürütülen 'Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi' kapsamında, Hüyüklü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından 'Süt Sığırcılığı Projesi' hazırlandı. Projeyle, 40 aileye, 4 gebe düve olmak üzere toplam 160 adet damızlık süt ineği verildi.

Projeyle ayrıca, 40 ailenin ahırları tadilattan geçirildi, 5 ton kapasiteli süt toplama ve soğutma tankı kuruldu, 40 adet süt sağım makinesi, bir süt pompası, bir süzme kabı, bir ölçüm kabı, bir silaj makinesi, bir yem ezme makinesi, bir jeneratör alındı. Tüm ekipmanlar, hayvan ve yem alımı için bir milyon 127 bin lira kredi kullanıldı. Proje ortağı olan aileler 2 yılı geri ödemesiz olan faizsiz krediyi 6 yılda eşit taksitler halinde ödeyecek.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sıddık İpek, bakanlık olarak 20 tanesi 2011 yılında olmak üzere bugüne kadar proje kapsamında 46 kooperatife destek verdiklerini belirtti. Projelerin uygulandığı yerlerde düzenli hayvan sayımları yaptıklarını anlatan İpek, "Kontrol sonucunda hem hayvan verdiğimiz işletmelerde hayvan sayısının sürekli arttığını hem de çiftçilerimizin gelirlerinin ve refah seviyelerinin yükseldiğini görüyoruz." dedi.

Vali Memduh Oğuz da Isparta'nın 2011'de yılında hayvancılık alanında rekor kırdığını söyledi. İllerinin hayvancılık alanında Türkiye'ye model olduğunu ifade eden Oğuz, "Bugün Türkiye genelinde Isparta modeli konuşulmaya başlanmıştır. 2011 yılında Isparta'da küçükbaş hayvan sayısında artış oranı yüzde 25, büyükbaş hayvandaki artış ise yüzde 19 olmuştur. Bütün bu artışlar doğrultusunda yıllık 130 bin ton süt üretimini geçtik." diye konuştu.

Milletvekili Recep Özel de 2002'dan bu yana Isparta'da 5 bin 376 adet damızlık süt ineği ile 6 bin 500 damızlık koyun dağıtıldığı, projelerden 2 bin 164 ailenin faydalandığı bilgisini paylaştı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.