Isparta'da 19 Mayıs Coşkusu

Isparta'da 19 Mayıs Coşkusu

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Mayıs 2017 16:17
Isparta'da 19 Mayıs Coşkusu

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Samsun’a çıkışının 98. Yıldönümü Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı Isparta’da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Samsun’a çıkışının 98. Yıldönümü Atatürk’ü Anma Gençlik ve spor Bayramı dolayısıyla Isparta’da çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Kutlamalar kapsamında saat 09:00 Tren İstasyonu önünde başlayacak olan ‘Gençlik Yürüyüşü’ hava muhalefeti nedeniyle iptal edildi.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 98. yıldönümü kutlamaları saat 10:00’da 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanında Atatürk Anıtı çelenk sunma töreniyle başladı. Törende Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek Atatürk anıta çelenk bıraktı.

Sağanak yağış nedeniyle kutlamalar 6 Mart Spor Salonunda devam etti. Kutlamalara Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Garnizon Komutanı P. Alb. Mustafa Cüneyt Arıkan, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç, SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş izledi.

Günün anlamı ve önemini belirten konuşmayı Isparta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek yaptı.

İl Müdürü Gevrek, “Gazi Mustafa Kemal’in 19 Mayıs 1919’ da Samsun’a çıkışı millet olarak varlığımızı güçlendiren, umutlarımızı yeşerten, yolumuzu aydınlatan Cumhuriyet Tarihimiz adına bir milattır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk; Anadolu’ da var olan kıvılcımı görüp, ülkenin içinde bulunduğu şartlar karşısında İstiklal Mücadelesini başlatmak ve yeni bir devletin kuruluşu yönünde ilk adımı atmak amacı ile yola çıkarken, milletin bağımsızlık inancından ve vatan sevgisinden ilham almıştır. Düşman işgali tarafından kuşatılmış bir milletin bağımsızlık ve özgürlük ateşini yaktığı 19 Mayıs 1919 aynı zamanda bir varoluş mücadelesidir. Vatanın kurtarılması ve bağımsızlık yolunda büyük bedeller ödenmiş, güçlü bir geleceğin inşası için emsalsiz fedakârlıklar gösterilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti;  

   Milletimizin birlik ve beraberliğinin, tüm unsurlarıyla bir arada yaşama ve ortak değerlerde kenetlenme iradesinin ortaya çıkardığı eşsiz bir eserdir.  Bizler genç nesillerimizin gelecekte çok daha iyi imkanlara kavuşması, sanat ve spor alanında dünya gençleriyle rekabet edebilecek donanıma, birikime sahip olabilmeleri için var gücümüzle çalışıyor, her türlü imkan ve kaynaklarımızı gençlerimizin geleceği için sarf ediyoruz. Tarihi şan ve şerefle yoğrulmuş bir milletin fertleri olarak hareket etmelisiniz. Kendinizi her türlü istismardan korumalı, hızla değişen dünyayı takip etmeli ve milli değerlere bağlı, şuurlu nesiller olmak için gayret göstermelisiniz. Bunu yapmanız istiklalimiz, istikbalimiz ve istikrarımız için oldukça önemlidir.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Aziz Milletimizin bağımsızlığı, huzur ve refahı için canlarını seve seve feda eden Aziz Şehitlerimizi, Merhum Gazilerimizi ve tüm Milli Mücadele Kahramanlarımızı rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyor, Sevgili Gençlerimizin ve Tüm Milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı yürekten kutluyorum”

Günün anlam ve önemini belirten konuşmalarının ardından SDÜ öğrencisi Sümeyye Tatlıcı tarafından ‘Mustafa Kemal’i Düşünüyorum’ adlı şiir okudu. Mustafa Gürkan Anadolu Lisesi Halk Oyunları Ekibinin gösteriyle devam eden kutlamalarda Gençlik Merkezi üyesi gençler keman dinletisi sundu.

Ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Cimnastik ve Taekwondo  sporcuları  sahne aldı. Sporcuların gösteri izleyenleri büyüledi.

10 gün önce Yunanistan’da gerçekleştirilen Dünya Taekwondo Poomse Şampiyonasında ülkemizi başarıyla temsil ederek Dünya 2.si olmayı başaran Milli Sporcumuz İrem Nur Öztürk’ün gösterileri ise kutlamalara ayrı bir renk kattı. Taekwondo gösterilerinde 970'li yıllarının efsane Taekwondocuları sahne aldı ve beğeniyle izlendi.

Kutlamalarda Gençlik ve Spor Bakanlığının düzenlemiş olduğu ‘Gençlerden Ecdada Mektup 15 Temmuz Şehitlerine Konulu Yarışma’sında dereceye giren yarışmacılar ödüllendirildi. Gençlere ödülleri Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Garnizon Komutanı Mustafa Cüneyt Arıkan, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç ve SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı tarafından takdim edildi.

Kutlamalar bayrak şiirinin okunmasıyla sona erdi. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.