Isparta'da 19 Mayıs Çoşkusu (Foto Galeri)

Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının 92. yıldönümü Isparta’da coşku ile kutlandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Mayıs 2011 12:46
Isparta'da 19 Mayıs Çoşkusu (Foto Galeri)

foto-galeri.jpg

Atatürk’ü anma gençlik ve spor bayramının 92. yıldönümü Isparta’da coşku ile kutlandı.

İlk kutlama programı Cumhuriyet alanında çelenklerini sunumundan sonra saygı duruşu ve istiklal marşın okunması ile başladı.

Daha sonra Isparta Atatürk Stadyumunda devam eden törenlerde Isparta Valisi Memduh Oğuz, Garnizon Komutanı Mehmet Şahingöz ve Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, araç üzerinde stadyumda tur atarak vatandaşların ve öğrencilerin bayramını kutladı.

Isparta atletleri tarafından Isparta Valisi Memduh Oğuz’a “Atatük sevgisiyle Isparta Gençliğinden Sayın Valimize” yazılı bayrak verilerek 19 mayıs meşalesi yakıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz kürsüye gelerek şunları söyledi: “ 92 yıl önce tarihi şan ve şerefle dolu bu büyük milletimiz, zor zamanlarda nice kahramanlar çıkarmıştır. 19 Mayıs 1919 mayıs’ta: Türk Milletinin tarihin akışını değiştirmek misyonunu büyük önder Mustafa Kemal üslenmiş, emsali görülmedik bir strateji ve mücadele ile milletin makus talihini değiştirmiştir.

İnançla, azimle, umutla çalışarak gelecek kuşaklara aydınlık bir gelecek ve değerli bir miras bırakan Atatürk’ün ve onun kuşağını oluşturduğu meşale elden ele taşınarak bu günlere geldi. Onun sizlerden istediği yüceltilmek değil anlaşılmaktı. Gençlere şöyle sesleniyordu: “Gençler! Benim Gelecekteki Emellerimi Gerçekleştirmeyi Üstlenen Gençler! Bir Gün memleketi Sizin Gibi Beni Anlamış Bir Gençliğe Bırakacağımdan Dolayı Çok Memnunum ve Mesudum” Bende tüm Türkiye’nin ve Isparta’nın 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını Kutluyoruzm” dedi.

Daha sonra okullardan öğrencileri şiirler okudu, Atatürk’ün gençliğe hitabesi okundu, Gençliğin Ata’ya cevabı okundu, Şeref Çağrısı, Gençlik Marşı Tören Geçidi, 4x100 Bayrak yarışı, tören geçidi, ödül geçidi, halk oyunları gösteri gruplarının geçişi ile törenler sona erdi.

foto-galeri.jpg

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.