Isparta'da 2.5 Yılda 5 Organ Nakli

Türkiye’de organ ve doku nakli bekleyen hastaların sayısı her geçen gün artıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Ağustos 2011 14:07
Isparta'da 2.5 Yılda 5 Organ Nakli
Türkiye’de organ ve doku nakli bekleyen hastaların sayısı her geçen gün artıyor.

Özellikle kalp, karaciğer ve böbrek nakli bekleyen hastalar, uygun organ bulunamaması nedeniyle hayatını kısa süre içerisinde kaybediyor.

Bu doğrultuda Isparta Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Ramazan Okutan organ yetmezliğinin günümüzün en önemli sorunlarından bir tanesi olduğuna dikkat çekti. Okutan, organ bağışı konusunda vatandaşları daha duyarlı olmaya davet etti.

Son 2.5 yılda 12 beyin ölümünün gerçekleştiği Isparta Devlet Hastanesi’nde 5 organ naklinin yapıldığını ifade eden Başhekimi Opr. Dr. Okutan, “Beyin ölümü gerçekleşen 5 kişiden alınan organlar 14 merkeze nakledildi” dedi.

Okutan, beyin ölümü gerçekleşen vatandaşların ailelere de önemli bir çağrıda bulundu. Okutan, “Beyin ölümü gerçekleşen hastalarımızın aileleri bu konuda duyarlı olurlarsa belki bir kişinin değil, 2-3 kişinin hayatını kurtarabilirler. Biz zaten ilk olarak kendilerine organ bağışının önemini anlatıyoruz. Organ naklini anlatıyoruz. Eğer aileleri isterlerse organ nakli gerçekleşiyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.