Isparta'da 2011 Yılında Yaşanan Olaylar

2011 yılında Isparta'da yaşanan önemli olaylar..

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Aralık 2011 21:35
Isparta'da 2011 Yılında Yaşanan Olaylar

Isparta'da 2011 yılında Isparta Belediyesi'ne yönelik düzenlenen operasyonda aralarında MHP Isparta İl Başkanı İsa Yalçın ve belediye çalışanlarının da bulunduğu 23 kişi gözaltına alındı.

Isparta Belediyesinde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve 26 Eylül tarihinde adliyeye sevk edilen, aralarında MHP Isparta İl Başkanı İsa Yalçın ile Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Resul Göçer'in de bulunduğu 28 kişiden 19'u "çete kurma ve yönetme", "resmi evrakta sahtecilik" ve "ihaleye fesat karıştırma" suçlamalarıyla tutuklandı.

Isparta'da 30 Kasım 2007'de meydana gelen, 57 kişinin ölümüyle sonuçlanan uçak kazasıyla ilgili davanın görülmesine devam edildi. Dünyaya Bakış Havacılık AŞ'nin kaza dönemindeki Yönetim Kurulu Başkanı Zeynel Gündoğ, ilk defa sanık olarak duruşmaya katılarak ifade verdi.

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Mimarlık Mühendislik Fakültesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümünden 4 öğrenci tarafından geliştirilen barutsuz mermiyle çalışan silah ODTÜ Haberleri'>ODTÜ'de düzenlenen yarışmada savunma sanayisi kategorisinde Türkiye birincisi oldu.

2011'in önemli olayları şöyle:

11 Ocak:

- Isparta'nın Keçiborlu ilçesinde durdurulan iki araçta, Narkotik köpeği yardımıyla yapılan aramada 6 kilo eroin ele geçirildi. İki araçtaki 9 kişi tutuklandı.

16 Ocak:

- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Isparta'ya gelerek 2 gün boyunca Isparta ve ilçelerini ziyaret etti.

4 Şubat:

- Isparta'da, Süleyman Demirel Üniversitesi Yerleşkesi'ne yolcu taşıyan halk otobüsü ile kamyonun yerleşke önünde çarpışması sonucu 18 kişi yaralandı.

10 Şubat:

- Isparta'da bir firma tarafından kalorifer kazanları için "dumansız tam yak ünitesi" geliştirildi. Ünite ile kömürün yeterli oksijenle birleşerek tam yanması sağlanıyor ve zararlı gazların havaya yayılması engelleniyor.

27 Şubat:

- Dönemin Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, "Türkiye Buluşmaları" toplantısı için Isparta'ya geldi.

22 Mart:

- Gül ve Gülyağı, Yağlı Tohumları Tarım Satış Kooperatifleri Birliği

(GÜLBİRLİK) Genel Müdürü Bolat Tamer, 12 yıldır yürüttüğü görevini Genel Müdür Yardımcısı Hasan Çelik'e devretti.

2 Nisan:

- İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişi Atilla Şahin'in, bir soruşturma için geldiği Isparta'da, kendisini Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ile görüştürmediği gerekçesiyle Belediye Özel Kalem Müdürü İrfan Veli Kayacan'ı açığa aldığı ileri sürüldü. Bir ay sonra Özel Kalem Müdürü Kayacan, görevine geri döndü.

7 Nisan:

- Isparta Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce düzenlenen operasyonda, ruhsatsız olarak rakı ve şarap üretimi yapıldığı tespit edilen iki iş yerinde 66 şişe rakı ve bir tank içerisinde 750 litre şarap ele geçirildi.

8 Nisan:

- Isparta'nın Yakaören köyü halkı, yaklaşık dört yıl önce sıcak su çıkarmak amacıyla açılan ancak zehirli gaz çıkan kuyunun kapatılmadığı gerekçesiyle 12 Haziranda yapılacak genel seçimlerde oy kullanmayacaklarını açıkladılar. Ancak seçimlerden önce kuyu kapatılınca köy halkı seçimde oy kullandı.

9 Nisan:

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından, Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlüğü'ne seçimlerde birinci olan Prof. Dr. Hasan İbicioğlu'nu atandı.

26 Nisan:

- Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, suyun temiz olduğunu anlatmak için basın mensuplarının önünde gölün suyunu içti.

28 Nisan:

- Isparta'da yaklaşık 4 yıl önce sıcak su çıkarmak amacıyla açılan ancak hidrojen sülfür gazı çıkan kuyu, 30 ton çimento enjekte edilerek kapatıldı. İşlem sonrası Isparta Valisi Memduh Oğuz, Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'i telefonla arayarak bilgi verdi. Çiçek de telefon aracılığıyla Isparta halkına açıklamada bulundu.

11 Mayıs:

- Isparta'da 30 Kasım 2007'de meydana gelen, 57 kişinin ölümüyle sonuçlanan uçak kazasıyla ilgili davanın görülmesine devam edildi. Dünyaya Bakış Havacılık AŞ'nin kaza dönemindeki Yönetim Kurulu Başkanı Zeynel Gündoğ, ilk defa sanık olarak duruşmaya katılarak ifade verdi.

16 Mayıs:

- Gül kenti Isparta'nın profesyonel ligdeki temsilcisi Ispartaspor, mücadele ettiği Spor Toto 3. Lig 2. Grup'ta kötü bir sezon geçirince amatör kümeye düştü.

22 Mayıs:

- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 12 seçimleri için Isparta'da miting düzenledi.

2 Haziran:

- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 12 Haziran genel seçimler öncesi Isparta'da miting düzenledi.

8 Haziran:

- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 12 Haziran seçimleri dolayısıyla Isparta'da miting düzenledi.

12 Haziran:

- Genel seçimlerde Isparta'da 2'si AK Parti, biri MHP ve biri de CHP olmak üzere 4 milletvekili seçildi.

17 Haziran:

- 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in ismini taşıyan Süleyman Demirel Üniversitesi'nin (SDÜ) mezuniyet töreni düzenlendi. 1992 yılında kurulan üniversiteye adını veren 9. Cumhurbaşkanı Demirel, üniversite tarihinde ilk defa bu yıl mezuniyet törenine katılmadı. Demirel'in rahatsızlığından dolayı törene katılmadığı belirtildi.

16 Temmuz:

- Siirt'te şehit düşen Komiser Osman Demir'in cenazesi, Isparta'nın Eğirdir ilçesine bağlı Balkırı köyünde toprağa verildi.

25 Temmuz:

- Isparta'nın Yalvaç ilçesindeki Pisidia Antiocheia Antik Kenti'ndeki kazılarda, yeni bir kilise kalıntılarına daha ulaşıldığı bildirildi.

4 Eylül:

- 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in kayınbiraderi Yılmaz Şener, tatilini yaptığı Çeşme'de geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetti. 2 gün sonra Isparta'nın Atabey ilçesinde gerçekleştirilen cenaze törenine 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel de katıldı.

13 Eylül:

- Isparta'nın Yalvaç ilçesindeki Pisidia Antiocheia Antik Kenti'nde yangın çıktı. Yangında bazı tarihi eserler zarar gördü.

23 Eylül:

- Isparta Belediyesi'ne yönelik düzenlenen operasyonda aralarında MHP Isparta İl Başkanı İsa Yalçın ve belediye çalışanlarının da bulunduğu 23 kişi gözaltına alındı.

27 Eylül:

- Isparta Belediyesinde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve 26 Eylül tarihinde adliyeye sevk edilen, aralarında MHP Isparta İl Başkanı İsa Yalçın ile Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Resul Göçer'in de bulunduğu 28 kişiden 19'u "çete kurma ve yönetme", "resmi evrakta sahtecilik" ve "ihaleye fesat karıştırma" suçlamalarıyla tutuklandı.

27 Eylül:

- MHP Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay, Isparta Belediyesi'nde düzenlenen ve 19 kişinin tutuklandığı operasyon nedeniyle Isparta'ya geldi.

10 Ekim:

- Isparta'nın Sütçüler ilçesinde etkili yağış nedeniyle sel meydana geldi ve 3 köyün ulaşımını sağlayan iki köprü çöktü, köprüden geçen 4 kişilik bir aile ise köy halkı tarafından kurtarıldı.

13 Ekim:

- Süleyman Demirel Üniversitesi Gül ve Gül Ürünleri Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından dikensiz gül üretildi.

16 Ekim:

- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Isparta Belediyesi tarafından yapılan tesislerin açılış töreni için Isparta'ya geldi.

20 Ekim:

- Hakkari'nin Çukurca ilçesinde terör örgütü saldırısında şehit olan Jandarma Er Süleyman Kalkan, memleketi Isparta'nın Yalvaç ilçesine bağlı Sücüllü beldesinde toprağa verildi. Cenaze törenine Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da katıldı.

7 Kasım:

- Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Gül ve Gül Ürünleri Araştırma Uygulama Merkezi (GÜLAR), "Dikensiz gül" projesinden sonra "güller dalında güzel" anlayışıyla topraksız cam tüp içinde canlı gül yetiştirdi.

17 Kasım:

- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, SDÜ 2010 - 2011 Akademik yıl açılışı ve Tıp Fakültesi Hastanesi bünyesinde Onkoloji Radyasyon Ünitesi'nin açılışı için Isparta'ya geldi.

23 Kasım:

- Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın girişimleriyle üniversite bünyesinde Gül Müzesi ve Paris'teki Eyfel Kulesi benzeri bir gül kulesi inşa edileceğini açıkladı.

1 Aralık:

- Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Mimarlık Mühendislik Fakültesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümünden 4 öğrenci tarafından geliştirilen barutsuz mermiyle çalışan silah ODTÜ Haberleri'>ODTÜ'de düzenlenen yarışmada savunma sanayisi kategorisinde Türkiye birincisi oldu.

4 Aralık:

- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Isparta'ya gelerek Isparta Emniyet Müdürlüğü ve Baro Başkanlığı'nca şiddet mağduru kadınlara yönelik hazırlanan "Gülen Yüzler" projesinin tanıtımını yaptı.

8 Aralık:

- Kurtlar Vadisi adlı televizyon dizisinde "Halo Dayı" karakterini canlandıran ve son olarak çekimleri Isparta'da sürdürülen Sakarya Fırat adlı dizide rol alan ünlü Oyuncu Sönmez Atasoy, kalp krizi geçirdi. SDÜ Tıp Fakültesi Şevket Demirel Kalp Merkezi'ne kaldırılan Atasoy, yoğun bakıma alındı.

15 Aralık:

- "Sakarya Fırat" dizisinin çekimleri için Isparta'da bulunan Sönmez Atasoy, çekimlere ara verildiği sırada göğüs ağrısı şikayetiyle SDÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Kalp krizi geçirdiği belirlenen Atasoy, bir haftalık yaşam mücadelesini kaybetti.

18 Aralık:

- Isparta'da bir çocuğu ısıran kedinin kuduz olduğunun anlaşılması üzerine kentte kuduz karantinası başlatıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum