Isparta'da 40'a Yakın Hırsızlık Şüphelisi Yakalandı

Isparta Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, bir ay içinde 40'a yakın hırsızlık şüphelisinin, olayı gerçekleştirdiklerinden hemen sonra yakalanarak adli mercilere teslim edildiğini bildirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Mart 2012 18:08
Isparta'da 40'a Yakın Hırsızlık Şüphelisi Yakalandı

Isparta Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, yaptığı açıklamada, ekiplerin kentte özellikle hırsızlık, yaralama ve cinayet olaylarıyla ilgili önemli çalışmalar yaptığını söyledi.

Özellikle hırsızlık olaylarına asla taviz vermediklerini belirten Gürkan, ''Bir ay içinde 40'a yakın hırsızlık şüphelisi bir çoğu suç üstü çaldıkları malzemelerle birlikte ve olayı gerçekleştirdikten hemen sonra yakalanarak adli mercilere intikal ettirildi'' dedi.

Ekiplerin hırsızlıkla mücadelesine vatandaşların da bir takım tedbirlerle destek olabileceklerini ifade eden Gürkan, ev ve iş yerlerinin kapı ve pencerelerinin sağlam kapatılması, giriş katta oturanların demir korkuluklar ve güvenlik sistemi edinmesi, komşularla bağlantılı olunması ve asla evde kimsenin olmadığı havasının verilmemesini gibi tedbirlerin, hırsızlık olaylarına karşı etkili olabileceğini belirtti.

Isparta'da bir aylık süreçte bir kaç tane bıçaklama ve bir cinayet olayı gerçekleştiğini anlatan Gürkan, özellikle cinayet olayında, olay bölgesinde kamera sistemi ve ciddi delil olmamasına rağmen 5-6 saatlik çok sıkı bir çalışma sonucu faili ve faile yardımcı olan kişileri yakalayarak adli mercilere teslim ettiklerini kaydetti.

Gürkan, ayrıca vatandaşları telefon yoluyla yapılan dolandırıcılık olaylarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.
Hiç bir kamu görevlisinin herhangi bir iş için vatandaştan para istemeyeceğine dikkati çeken Gürkan, ''Vatandaşı arayıp (Herhangi bir suçla ilgili bağlantınız var bize şu kadar para gönderin biz bunları aydınlatalım) diyorlar. Böyle bir çalışma için hiç bir şekilde kamu personeli vatandaştan para istemez. Bu bile vatandaşın bu oluşumlara para göndermemesi konusunda bence yeterli bir nedendir'' diye konuştu.

ATM civarlarında bekleyen güven timlerinin, vatandaşta oluşan panik havasını sezerek dolandırıcılara para gönderilmesine engel olduklarını ifade eden Gürkan, yaklaşık iki ay içinde 28 kişinin, dolandırıcılara para göndermek üzereyken son anda engellendiğini açıkladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.