Isparta'da 5 Şiddetinde Deprem Bekliyoruz

SDÜ Jeofiziık Mühendisliği Sismoloji Ana Bilimdalı Başkanı Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şakir Şahin, Batı Akdeniz'de depremlerin devam edeceğini söyledi. Şahin, beklenen şiddeti ise ''5'' olarak açıkladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Kasım 2014 18:18
Isparta'da 5 Şiddetinde Deprem Bekliyoruz

Haber spotuna bakım hemen telaşlanmayın... Aslında korkutan açıklama değil, tedbirsizlik...

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektör Yardımcısı;Jeofizik Mühendisliği Sismoloji Ana Bilimdalı Başkanı Prof. Dr. Şakir Şahin, Isparta’da çok kırıklı yapının bulunduğunu söyledi.

Fayların çok küçükparçalar halinde kırıldığını; bu nedenle de küçük sarsıntılar oluştuğunu anlatan Prof. Dr. Şahin, "depremler sürecek" dedi.

BEKLENEN ŞİDDET: 5
'Çok kırıklı yapı nedeniyle yakın bir süreçte güçlü bir deprem olmayacağı' tezini ortaya atan Prof. Dr. Şahin şöyle dedi: "5. şiddetini geçmez. Ama bu deprem gerçeği ile yaşamamamız gerektiğini değiştirmez.
Yapı güvenliğine çok önem vermeliyiz. Depreme karşı bilinçve bilgilendirme faaliyetlerini her zaman gündemde ve sıcak tutmakta fayda var. Depremlerin 'çok uzun olmayan münferit kırıklar üzerinde' oluştuğunu anlatan Prof. Dr. Şakir Şahin, "Akdeniz ve Ege'de aktivitelerin devam edeceği'uyarısında bulundu.

ANTALYA'YI ETKİLİYOR
'Isparta Büklümü'nün Antalya'yı etkilediğini kaydeden Prof.Dr. Şahin, saptamalarına şöyle devam etti:

"Isparta Büklümü içerisinde Döşemealtı'nda kümelenme; Korkuteli tarafında yay şeklinde bir gerilme alanı boyunca deprem dizilimiolduğu görülmektedir. Depremler çok uzun olmayan münferit kırıklar üzerindemeydana geliyor. Ege ve Akdeniz'de deprem aktivitileri benzer şekilde devamedecek. Batı Anadolu'da gerilme yerel ölçekte gelişiyor, henüz doğrusal değil. Ancak bölgenin çok kırıklı oluşu ve gerilme birikimlerinin sınırlı faylarüzerinde yığılması endişe yaratacak bir durum değildir. Benzer şekildedepremler Batı Akdeniz ve Anadolu'da devam edecektir.

Depremler zaman zaman kendini hatırlatacak. Ancak 5 büyüklüğüne çıkabileceğini tahmin etmiyoruz"

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum