Isparta'da 500 Traktör Demokrasi Nöbeti'ne Katıldı

Isparta'da 500 Traktör Demokrasi Nöbeti'ne Katıldı

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Ağustos 2016 14:44
Isparta'da 500 Traktör Demokrasi Nöbeti'ne Katıldı

Isparta'da çiftçiler, traktör ve tarım makinelerini Türk bayraklarıyla donatarak demokrasi konvoyu düzenlediler

Ziraat Odası ve Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü işbirliğiyle demokrasi konvoyu düzenlendi. Konvoyda çiftçiler traktör, biçerdöver, Isparta yöresine özgü pat pat denilen tarım aracı, Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün göllerde denetleme için kullandığı tekne yer aldı. 500'den fazla traktörle düzenlenen konvoya çitçiler aileleriyle birlikte katıldı. Türk bayraklarıyla donattıkları tarım araçlarıyla düzenlenen konvoyda, vatandaşların üzerine gül suyu da sıkıldı. Yüzlerce araçla korna çalarak şehir merkezine giren çiftçilere çevredeki vatandaşlar da alkışla destek verdi. Konvoy, demokrasi nöbeti tutulan Hükümet Meydanında son buldu.

Konvoya katılan üretici Vadi Örnek, "Köylü milletin efendisidir demokrasiye sahip çıkmak için buradayız ve çok mutluyuz" derken Yusuf Kahveci, "Bizler demokrasi için bu halk için bizler traktörlerimizle Demokrasi Meydanından adımızı duyurmak için buradayız. Bizler bu ülkede birliği beraberliği sağlamak için bu hükümetin arkasındayız. Cumhurbaşkanının arkasındayız. Bu FETÖ'cüler bizi yıldıramayacak. Bizler vatanımız için elimizden geleni yapacağız. FETÖ'cülere lanet olsun" dedi.

Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk, "Tüm çitçilerimize teşekkür ediyoruz. Bu demokrasinin gereğidir. Çiftçimiz ülkemize sahip çıktı. İşte meydan işte çiftçimiz" derken; Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cenk Şölen de"Seçilmiş Cumhurbaşkanımız ve hükümete karşı yapılan darbe girişimini şiddetle kınıyoruz. Demokrasiye çiftçi ve kurumlarımızla sahip çıkacağımızı göstermekten mutluluk duyuyoruz ve sonuna kadar demokrasi diyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum