Isparta'da 53 Fırın Denetlendi, 3'ü Temiz Çıktı

Isparta'da denetlenen 53 fırından sadece 3'ünün temiz çıktığı bildirildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Kasım 2011 15:29
Isparta'da 53 Fırın Denetlendi, 3'ü Temiz Çıktı

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, Zabıta Müdürlüğü ekiplerince Isparta'da hizmet veren 53 fırının denetlendiğini söyledi. Fırınların hijyen kurallarına uyup uymadıklarını kontrol ettiklerini belirten Günaydın, "Kriterlerimiz kapsamında 53 fırından sadece 3'ü temiz çıktı, bu sonuç beni oldukça üzdü" dedi.

Fırıncılara güvendikleri için denetimleri aksattıklarını dile getiren Günaydın, bundan sonra denetimlerin daha sık yapılacağını bildirdi. Günaydın, hijyen kurallarına uymadığı belirlenen fırınların işletmecilerine 310 ile 930 lira arasında ceza verildiğini belirterek, "26 fırına toplam 13 bin 805 lira ceza kesildi, diğerleri ise uyarıldı. Temiz çıkan 3 fırın işletmecisine de takdir belgesi verildi" dedi.

Bu fırınlara kapatma cezası da verileceğini, ancak şu anda bunu uygulamadıklarını ifade eden Günaydın, şöyle konuştu:

"Günü, saati, dakikası ve fotoğraflarla fırınlardaki olumsuzlukları tespit ettik ve kayıt altına aldık. İsterlerse bizi mahkemeye verebilirler ama bizim haklılığımız ortada. Şimdilik para cezası verdik, uyarılarımız dikkate alınmazsa kapatma cezası uygulayacağız. Affetmek yok."

Cezai işlem uygulanan fırınlara bir ay süre tanındığını anlatan Günaydın, bir ay sonra işletmelerin yeniden denetleneceğini bildirdi. Kendisinin 50 yıldır ekmeğini yediği fırınların bile kurallara uymadığının tespit edildiğine dikkati çeken Günaydın, "Fırıncılar bana başkaldıracaklarsa, buyursunlar... Ben ekmeği de bulurum, isterlerse boykot etsinler. Bir günde ekmek çıkarmayı başaracak adamımız var. Temizliğe geçecekler, başka yolları yok" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum