Isparta'da 594 Kişi Hacca Gidecek

Ispartadan ilk etapta açıklanan hac kontenjanına göre 594 hacı adayının kutsal topraklara giderek hac farizasını yerine getireceğini açıklandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Haziran 2012 11:44
Isparta'da 594 Kişi Hacca Gidecek

İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı 2011 Yılında ilimizden ek kontenjan ile birlikte 986 kişinin kutsal topraklara giderek hacı olduğunu hatırlatırken bu yıl ise İsparta'dan ilk etapta açıklanan hac kontenjanına göre 594 hacı adayının kutsal topraklara giderek hac farizasını yerine getireceğini açıkladı.

İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı, bu yıl Isparta'dan kutsal topraklara giderek hac görevlerini yerine getirecek olan 594 hacı adayının heyecan içinde olduklarını ifade etti. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bu yıl kutsal topraklara daha fazla hacı adayını götürebilmek için ek kontenjan alma çalışmaları içerisinde olduğunu belirten Müftü Avcı, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 50 bin ek kontenjan alması halinde, bu kontenjanı illere dağıtacağını ve ek kontenjanla hangi ilden kaç hacı, adayının kutsal topraklara gideceğinin
Ağustos ayı içerisinde belli olacağını söyledi.

Kutsal topraklara gidecek olan hacı adaylarının, İl Müftülüğünün hac kayıt bürosuna müracaat ederek, kutsal topraklara şirket kanalıyla mı yoksa diyanet kanalıyla mı gideceklerini belirleyip kontenjan belgesini alacaklarını ve daha sonra da hac ücretinin tamamını veya 3 taksite bağlanan hac ücretinin birinci taksit dekontunu getirerek kayıtlarını yaptırabileceklerini dile getiren Müftü Avcı, ilk günde yaklaşık olarak 200 hacı adayının kutsal topraklara gidebilmek için kesin kaydını yaptırdığını söyledi.

Ayrıca İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı, dün itibariyle başlayan hac kesin kayıtlarının
15 Haziran 2012 Cuma günü mesai bitiminde de sona ereceğini belirterek, kutsal topraklara gitmek isteyen hacı adaylarının 15 Haziran Cuma gününe kadar Müftülüğün hac kayıt bürosuna gelerek kesin kayıtlarını yaptırmalarını istedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.