Isparta'da 6 Ayda 2 Bin 160 Kişi İşe Yerleştirildi

Isparta İŞ-KUR İl Müdürü Hüseyin Ergin, bu yılın ilk 6 ayında işverenin 3 bin 275 işçi talebinde bulunulduğunu bildiren Ergin, "548'i kamu ve 2 bin 727 ise özel'e olmak üzere işveren bizden işçi talep etti" diye konuştu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Temmuz 2012 11:46
Isparta'da  6 Ayda 2 Bin 160 Kişi İşe Yerleştirildi

Isparta İŞ-KUR İl Müdürü Hüseyin Ergin, bu yılın ilk 6 ayında işverenin 3 bin 275 işçi talebinde bulunulduğunu bildiren Ergin, "548'i kamu ve 2 bin 727 ise özel'e olmak üzere işveren bizden işçi talep etti" diye konuştu.

Bu kapsamda kamuya 48, özel sektöre 2 bin 112 kişinin işe yerleştirildiğini kaydeden Ergin, geçen yılın aynı dönemine nazaran işe yerleştirme oranında artış gözlemlendiğini söyledi.

İŞ BEĞENMİYORUZ

Isparta'da işsizliğin olmadığını ifade eden İŞ-KUR İl Müdürü Hüseyin Ergin, "Isparta'da ciddi manada bir işsizlik yok, iş beğenmeme var. Birçok sektörde işverenler personel bulmakta, istihdam edecek eleman bulmakta zorluk çekiyorlar. Ama kamu kurum ve kuruluşlarına bir eleman alınacağı zaman binlerce kişinin müracaat ettiğini görüyoruz. Bize iş için müracaat edenlere madencilik sektöründe boş alan var, OSB'de istihdam sağlayacak işyerleri var dediğimiz zaman bu kişilerin ya hiç oraya gitmediklerini ya da gidip işi beğenmediklerini görüyoruz. Biz zaman zaman kurslar açıyoruz, eleman yetişmesi konusunda kurslarımızı sürdürüyoruz. Bununla da yetinmeyip Isparta'nın hangi iş kolunun hangi eleman türüne ihtiyacı olduğunun da araştırmasını yapıyoruz.

Alınan kararlar doğrultusunda da istihdama yönelik, işsizliğe yönelik çalışmalar sürdürülüyor. Ama yine de iş beğenmiyoruz" dedi.

UZUN SÜRE İŞSİZ KALANLARA ÖNCELİK

Hükümetin işsizlikle mücadele konusunda yeni bir mekanizmayı devreye soktuğunu bildiren Ergin, kendi imkanlarıyla iş bulamayan işsizlere danışmanlık hizmeti verildiğini söyledi. Şu anda İŞ-KUR Isparta İl Müdürlüğü bünyesinde 15 meslek danışmanının göreve başladığını açıklayan Ergin, "Danışmanlar öncelikli olarak uzun dönemli işsizlerle genç ve kadınlardan oluşan dezavantajlı gruplara hizmet veriyor. İşsizlerin mesleki ve kişisel sorunlarını fark etmeleri ve iş ortamına daha iyi uyum sağlamalar için yardımcı oluyorlar. Böylece meslek edinme, iş arama ve bulmada birebir, kişiye özel ve yakından takip sistemi ilk kez başladı" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum