Isparta'da 695 Bin Kişiye 3 Hakim Düşüyor

Şehrimizde bulunan İdare Mahkemesi, hem Isparta’ya, hem de Burdur’a hizmet ediyor. İki ilin toplam nüfusu 695 bin, ancak, bu kadar sayıya düşen hakim sayısı sadece 3.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Kasım 2011 10:58
Isparta'da 695 Bin Kişiye 3 Hakim Düşüyor

Özverili ve başarılı çalışmaları bulunan, Isparta İdare Mahkemesindeki hakim eksikliği de dikkatlerden kaçmıyor.

Kasım ayının ortasına kadar 3 hakimle 650 davaya baktıklarını söyleyen İdare Mahkemesi Başkanı Hasan Uzunova, “Yıl sonuna kadar dava oranının bin 500’ü bulacağını tahmin ediyoruz. Biz özverili bir çalışma sürdürüyoruz. Tek sıkıntımız hakim sayımızın düşük olması, 1 başkan, 2 hakim ile 2 vilayetin davalarına bakıyoruz. Daha önce 3 hakimdik, 1 tanesi tayin oldu. Biz 3 arkadaş, gece gündüz, çalışıyoruz. Geçen yıla oranla dava dosyası oranı yüzde 25 artmasına rağmen çalışmalarımızı aksatmıyoruz. Kasım ayına kadar bizim elimize ulaşan dosya sayısı 650, yılsonuna kadar, bin 500 dava açılacağını da tahmin ediyoruz. Kısa sürede özverili bir çalışmayla bu davaların tamamlamayı hedefliyoruz. Isparta’da en çok kamu görevlileri davaları ve imar davaları açılıyor. Burdur ilinden mahkememize daha çok maden işleri ile ilgili davalar geliyor.

Buda, Burdur’da mermer ocaklarının bulunmasından kaynaklanıyor. Mermer ocakları çevresinde bulunan vatandaşlar, rahatsız oldukları gerekçesiyle, dava açmaktadır. Bize açılan davaların yüzde 35 ve 40’ı Burdur ilinden gelmektedir. Bizim en büyük sıkıntımız hakim eksikliğinden kaynaklanmaktadır. Bir müddet önce 4 hakim bulunmasına rağmen 2 hakimle davaları sonuçlandırmaya çalışıyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum