Isparta'da 75 Bin Öğrenciye 4 Bin Öğretmen Düşüyor

Isparta Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz, şehrimizde, 75 bin öğrenci, 4 bin öğretmenin olduğunu söyledi.

Yayınlanma:
Isparta'da 75 Bin Öğrenciye 4 Bin Öğretmen Düşüyor

Eğitim şehri olma yolunda ilerleyen Isparta’da, nüfusu göre, öğretmen ve öğrenci oranı son derece iyidir diyen Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz: “Isparta eğitim ve öğretim alt yapısıyla, her yıl yüzde 15 artan öğrenci oranına göre çok iyi durumdadır. Bugünkü durumuna göre ilköğretimde 45 bin 628, ortaöğretimde 24 bin 291, okul öncesi 5 bin 836, dershanesi 31, özel yurtlar ise 78 adettir.

İl bazında ki öğretmen sayısı 4 bin 352’dir. Bizim özelliğimiz, daima velilerle, sık sık toplantılar yaparak, öğrencilerin durumlarını yakından takip etmelerini tavsiyede bulunmaktır. 1 yılda ortalama 10 yada 15 veli, öğretmen, okul aile birliği ve öğrencilerin katıldığı toplantılar yapıyoruz. Devamsızlık yapan her öğrencinin velisiyle bire bir konuşarak, öğrencinin durumu hakkında bilgi sahibi oluyoruz.

Ayrıca il müdürlüğü olarak, Emniyet Müdürlüğü ile iş birliği halinde çalışıyoruz. Bilhassa orta öğretimde ki öğrencilerin kötü alışkanlıkların aşılanmaması için her lisede sivil polislerimiz görev yapıyor. Aynı uygulama ilçelerimizde de devam ediyor. Ayrıca öğrencilerimize trafik kursları da veriliyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum