Isparta'da 80 Bin 176 Öğrenci Karne Aldı

2011-2012 eğitim öğretim yılının ilk dönemi sona ererken,Isparta'da 4 bin 913 öğretmen 80 bin 176 öğrenci birinci dönemi tamamladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Ocak 2012 16:46
Isparta'da 80 Bin 176 Öğrenci Karne Aldı

2011-2012 eğitim öğretim yılının ilk dönemi sona ererken,Isparta'da 4 bin 913 öğretmen 80 bin 176 öğrenci birinci dönemi tamamladı.

Isparta Anadolu Öğretmen Lisesi'nde yapılar karne törenine, 7 yıl Milli Eğitim Müdürlüğü görevinde bulunduktan sonra Ankara'ya atanan Tacettin Yılmaz da son kez katıldı. Törene Vali Vekili Niyazi Can, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Isparta Merkez Komutanı Piyade Albay Tamer Atay, Milli Eğitim çalışanları, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Türkiye'de 300 civarında öğretmen lisesi bulunduğunu söyleyen Isparta Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Ali İhsan Kalyoncu, bu okulların kuruluş amacının eğitimi fakültelerinin altyapısını oluşturmak ve buralara öğrenci göndermek olduğunu söyledi. Mevcut sınav sisteminde öğretmen lisesi mezunlarının yüzde 25'inin öğretmenlik bölümlerini tercih ettiklerini kaydeden Kalyoncu, öğrencilerin büyük bölümünün başka dalları tercih ettiğini iletti.

Isparta Anadolu Öğretmen Lisesi'nin mevcut sınav sistemiyle öğrenci aldığını belirten Kalyoncu sınavda başarılı olan her iki öğrenciden birinin bu okulu tercih ettiğini ifade etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz da, "Bütün amacımız sağlıklı bir şekilde yılı tamamlamak dönemi tamamlamak için gayret ediyoruz. Her gün iyi güzel, sağlıklı, başarılı geçsin bunun hesabını yapıyoruz. Bugün Isparta'da 4 bin 913 öğretmenimiz, 80 bin 176 öğrencimiz birinci dönemi yoğun bir çalışmanın ardından tamamlamış tatile girmişlerdir. Bazı öğrencilerimiz hoşa gitmeyen notları olacak. Ama üzüntü duymaya gerek yok. Bu ara tatilin amacı nefes alma, muhasebe yapma amaç budur. Hepimiz muhasebe yaparsak ikinci dönem daha güzel sonuçlar almamız mümkündür. Velilere seslenmek istiyorum çocuğunuzun karnesinde beklemediğiniz notlar olabilir biz anne baba olarak çocuklarımızın sadece sevinçlerini değil üzüntülerinde de yanında olacağız. Önemli olan çocuklarımızın sağlıklı olması ve sizlerle güzel ilişki kurmasıdır. Unutmayın hiçbir karne çocuğunuzdan daha değerli olamaz" diye konuştu.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ise öğrencilere başarılar dilerken, Vali Vekili Niyazi Can da, "Milli Eğitimin amacı Türkiye Cumhuriyeti'nin temel niteliklerini Atatürk ilke ve inkilaplarına bağlı düşünmek ve problem çözme yeteneğine haiz, manevi değerine bağlı, demokratik, özgürlükçü yeni fikirlere açık, kişisel sorumluluk duygusuna sahip milli kültürleri yorumlaya bilen ve çağdaş uygarlığa katkıda bulunabilecek, bilim ve teknoloji üretimine yatkın beceri düzeyi yüksek üretken ve yaratıcı bilgi çağı insanı yetiştirmektir. Bu amaç doğrultusunda öğretmenlerimiz mesleğini seven, öğrencilerini seven, öğrencileriyle güzel bağlar kurarak sağlıklı iletişim kuran, öğreten, eğiten meslek sahipleridir" görüşünü iletti.

Konuşmaların ardından sınavlarda ve sportif müsabakalarda derece gösteren öğrencilere ödülleri verildi. Tören öğrencilere sınıflarda karnelerinin dağıtılmasıyla son buldu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.