Isparta'da 9 İmam Hatip Ortaokulu Açılıyor

Merkez'de Hilmi Dilmen İlköğretim Okulu imam hatip ortaokulu olarak düzenlendi. İlçelerde ortaokul bölümleri çoğunlukla imam hatip lisesi binalarında oluşturuldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Haziran 2012 11:58
Isparta'da 9 İmam Hatip Ortaokulu Açılıyor

Vali Memduh Oğuz'un 2012-2013 eğitim öğretim yılı ile birlikte hayata geçecek yeni eğitim sistemi okul binası planlaması Milli Eğitim Müdürlüğü'nün internet sitesinde yayımlandı. 12 yıllık zorunlu eğitim kanunuyla birlikte,, imam hatip okulları yeniden eğitimde yerini alıyor. Isparta'da isteyen veliler ilkokul 4. Sınıftan sonra çocuklarını imam hatiplerin ortaokui bölümüne gönderebilecek.

HİLMİ DİLMEN BİNASI STATÜ DEĞİŞTİRİYOR

Yeni eğitim modeli dahilinde il genelinde 9 imam hatip ortaokulu tanzim edildi. Merkez'de Hilmi Dilmen İlköğretim Okulu imam hatip ortaokuluna dönüştürüldü. Buranın 580 öğrencisi, sınıf düzeni bozulmadan önümüzdeki dönem eğitimlerine Yılmaz Şener ve Nazmiye Demirel'de devam edecek. İsteyen veliler çocuklarını Ülkü İlköğretim Okulu'na gönderebilecek. Atabey'de anket sonucu 8 öğrenci çocuğunu imam hatibe göndermek istediğini belirtti. Bu çocuklar Isparta Merkez'e yönlendirilecek.

İLÇELERDE DURUM

Eğirdir'de imam hatip ortaokulu Anadolu İmam Hatip Lisesi bünyesinde açılacak. Giriş çıkışlar öğrencilerin yaş ve seviyesine göre düzenlenecek. Gelendost'ta da İmam Hatip Lisesi bünyesinde ortaokul bölümü açılacak. Keçiborlu'da imam hatip ortaokulu Anadolu İmam Hatip Lisesi binasında açılıyor. Binanın birinci katı ortaokul bölümüne ayrılacak. Senirkent İmam Hatip Lisesi bünyesinde de ortaokul bölümü açılacak.

Sütçüler Çok Programlı Lise'nin bir bölümü imam hatip ortaokulu için ayrılacak. Şarkikaraağaç İmam Hatip Lisesi bünyesinde da ortaokul açılıyor.

Uluborlu 'da Atatürk ve Çakır Hasan İlköğretim Okulu binalarının bünyesinde Urübpjlu İmâm Hatip Ortaokulu açılıyor. Yalvaç'ta da imam hatip ortaokulu eğitim öğretime geçiyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum