Isparta’da Açık Havada Düğün Yapmak Yasaklayacak

Gürültü yönetmeliğine aykırı davranmak, Isparta’da açık havada düğün yapmayı yasaklayacak noktaya getirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Eylül 2012 00:22
Isparta’da Açık Havada Düğün Yapmak Yasaklayacak

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri ilk olarak gürültü yönetmeliğine aykırı hareket ettiğe gerekçesi ile SDÜ Konukevi'nde bir düğün sırasında önceden gerekli resmi uyarıları yapmadan tutanak tutarak 18 bin 847 lira ceza kesti. Konukevi idaresi kararı idari mahkemeye götürdü.

Ardından Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri aynı şekilde Öğretmenevi Yazlık Çay Bahçesine ve aynı tarihte Konukevine ikinci kez uyarı yapmadan aynı miktarda ceza kesti.

Cezaların nedeni gürültü yönetmeliğine aykırı davranmak. Müdürlüğün bu uygulamaları Isparta’da açık havada düğün yapmayı yasaklayacak noktaya getirdi.

Çünkü, sadece Konukevi ile Öğretmenevinde değil, yaz aylarında düğün salonlarının bir kaçı hariç tamamında açık havada düğün yapılıyor. İş düğün salonları ile sınırlı kalmıyor.

Vatandaşlar yaz aylarında kına gecelerinin, eğlencelerinin tamamına yakınına açık havada, sokaklarda, evlerinin önünde, düğün salonlarında, okul bahçelerinde yapıyorlar. Bu uygulama ile bundan sonra açık havada müzikli eğlence yapmak yasak hale gelecek.

Vatandaşların bu karara tepki gösterdiği ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerinden anlayış beklediği belirtiliyor. Yetkililerin cezai işlem uygulamadan önce gerekli uyarıları yapmaları, ses düzeninde düzenleme yoluna gidilmesini istemeleri isteniyor.

Gürültü nedeniyle yazılan ceza ise az değil: her defasında 18 bin 847 lira. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün bu şekilde açık hava eğlence ve düğün yapan her düğün sahibine ve salon işletmecisine ceza kesmesi gerekiyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
ASAYİŞ