Isparta'da Açık Var! Tam 73 Kişi

Isparta'da Açık Var! Tam 73 Kişi

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Nisan 2015 10:56
Isparta'da Açık Var! Tam 73 Kişi

İl Müftüsü Galip Akın, Isparta'da bulunan 686 Camiye karşılık Müftülük bünyesinde 617 İmam görev yaptığını belirterek; "73 Camimizde İmam yok" dedi.

Eskiden, İmamı olmayan camilerin imam sorununu 'Vekil İmam' ile çözebildiklerini ancak, artık bunu sadece İmamı askere giden veya uzun süreli görevli olarak yurt dışına giden Camiler için yapabildiklerini ifade eden İl Müftüsü Galip Akın, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; "İlimizde İsparta Şehir Merkezinde 138'i şehir merkezi ve 52'si merkeze bağlı köy ve kasabalarda olmak üzere 190 Camimiz bulunmaktadır. İl genelindeki Cami sayımız ise 686'dır. Bunun yanı sıra; Merkezde 96 olmak üzere il genelinde 358 Kur'an Kursumuz bulunmaktadır. Bu Kurslarda 238'i kadrolu, 116'sı geçici olmak üzere toplam 354 Kur'an Kursu Öğreticisi görev almaktadır" dedi.

73 CAMİMİZDE İMAM YOK
imamsız Cami konusunda da bilgi veren Müftü Akın; "İl genelinde 23ü Sütçüler ilçemiz ve bu ilçemize bağlı köy ve kasabalar olmak üzere toplam 73 Camimizde imam - Hatip bulunmamaktadır. Eskiden, imamı olmayan camilere Vekil İmam verebiliyorduk. Ancak, son yıllarda bu uygulama kaldırıldı. Sadece, İmamı askere giden veya İmamı uzun süreli yurt dışına görevli olarak giden Camilere Vekil imam verebiliyoruz" şeklinde konuştu.

"111 İMAM ÜNİVERSİTE MEZUNU"
İsparta'da görev yapan imam -Hatiplerin tahsil durumları konusunda da açıklama yapan Müftü Akın; "Müftülüğümüz bünyesinde merkez ilçede görev yapan İmam -Hatiplerin 32'si Lisans mezunu, 2'si Lisansüstü mezun, 77'si önlisans mezunu, 15'i imam - Hatip Lisesi mezunu ve 2'si de Lise mezunudur" açıklamasında bulundu.

İl Müftüsü Galip Akın, İl Müftülüğü bünyesinde genel toplamda bin 259'u dolu. 108'i boş olmak üzere toplam bin 365 kadro bulunduğunu sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum