Isparta'da ALO 182’yi 49 Bin Hasta Aradı

Isparta Devlet Hastanesi’nde Sağlık Bakanlığı’nın Merkezi Hastane Randevu Sistemi Alo 182 hattının hizmete girmesinin üzerinden tam bir geçti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Mart 2012 11:55
Isparta'da ALO 182’yi 49 Bin Hasta Aradı

Isparta Devlet Hastanesi’nde Sağlık Bakanlığı’nın Merkezi Hastane Randevu Sistemi Alo 182 hattını bir yıl içerisinde 49 bin 160 hasta bu hattı arayarak randevu talep etti.

Sağlık Bakanlığı’nın yürürlüğe koyduğu Merkezi Hastane Randevu Sistemi Alo 182 uygulaması Isparta Devlet Hastanesi’nde bir yılını doldurdu. Bir yıllık süreçte poliklinik hizmeti alan 660 bin hastadan 49 bin 160’ı bu hattı arayarak hastaneye geldi. Son üç ayda ise Isparta Devlet Hastanesi’nden 245 bin hasta poliklinik hizmeti alırken 18 bin 151 hasta randevu aldı. Bu hastaların 15 bin 571’i sağlık hizmeti aldı.

Sağlıkta Dönüşüm Projesi’nin önemli çalışmalarından biri olan Merkezi Hastane Randevu Sistemi ile vatandaşlar Sağlık Bakanlığı'na bağlı 2. ve 3. basamak hastaneler ile Ağız Diş Sağlığı Merkezleri için 182 MHRS Çağrı Merkezi'ni arayarak canlı operatörlerden istedikleri hastane ve hekimden randevu alıp muayene olabiliyor

RANDEVU NASIL ALINIYOR?

Ev, iş, ankesör ve cep telefonlarından 182 numaralı Sağlık Bakanlığı MHRS Çağrı Merkezi aranıyor. Çağrıyı karşılayan asistana TC Kimlik Numarası veriliyor. Asistan, vatandaşın bilgilerini doğrulamasının ardından, vatandaş randevu talebinde bulunduğu hastane, poliklinik ve hekim bilgilerini asistana bildiriyor. Asistan da uygun tarih ve saat dilimlerini vatandaşa iletiyor. Vatandaş seçimini yaparak randevusunu alıyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.