Isparta‘da ‘Ana-Kız Okuldayız‘ Kampanyası

Isparta‘da ‘Ana-Kız Okuldayız‘ kampanyası kapsamında bu yıl 239 kişinin okuma yazma öğrendiği bildirildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Haziran 2011 11:30
Isparta‘da ‘Ana-Kız Okuldayız‘ Kampanyası

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Emin Arseven, Okuma Yazma Komisyonu ile vatandaşların okuma yazma durumlarını tespit ettiklerini belirterek, “Ana-Kız Okuldayız adı altındaki kampanya kapsamında bu yıl toplam 239 kişinin okur-yazar hale geldi. Geçtiğimiz yıl ise 242 vatandaş okuma yazma öğrendi” dedi.

Okuma yazma bilen ancak belgesi bulunmayan vatandaşların komisyon tarafından sınavdan geçirilerek belgelerinin verildiğini kaydeden Arseven, “Okur-yazar belgesi olan ve ilköğretimin birinci kademesinin herhangi bir sınıfından okulunu bırakarak tamamlamayan vatandaşları da Fen Bilgisi, Matematik, Sosyal Bilgiler ve Türkçe derslerinden sınava alarak onların ilköğretimin birinci kademesinden mezun olmalarını sağlıyoruz. Bizden almış oldukları ikinci kademe kurs belgesi ile vatandaşlar ehliyet alabiliyorlar, açık ilköğretimin ikinci kademesine kayıt yaptırarak bir yıl gibi kısa sürede ilköğretim mezunu olabiliyorlar” diye konuştu.

Kursa daha çok kadınların ilgi gösterdiğini aktaran Arseven, okuma yazma bilmeyenlerinin okur-yazar olabilmeleri için çalışmaların devam ettiğini de sözlerine ekledi.



HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.