Isparta'da Ana Okulu Sayısı 30'a Yükseldi

Milli eğitim müğdürü Tacettin Yılmaz Ajans32 Muhabirine yaptığı açıklamada , “2005 yılında Isparta il genelinde, 2 adet olan ana okulu sayısı 2011 yılında 30 anaokuluna yükseldi"dedi.

Yayınlanma:
Isparta'da Ana Okulu Sayısı 30'a Yükseldi

Milli eğitim müğdürü Tacettin Yılmaz Ajans32 Muhabirine yaptığı açıklamada , “2005 yılında Isparta il genelinde, 2 adet olan ana okulu sayısı 2011 yılında 30 anaokuluna yükseldi. İçlerimizde Aksu ilçesinde de ana kokulu açılarak tüm ilçelerimizde ana okul açılmış olacaktır.

Yaptığımız araştırmalarda öncesi eğitim alan öğrencilerimizin daha başarılı olduğu tesbit edilmiştir. AB ülkelerinde de bunun böyle olduğu bilinmektedir. Türkiye’de ana okullarına mutlaka devam edilmesini istiyoruz. Biz de Isparta olarak tüm ilçelerimizde ana okulu açtık.

Böylece Isparta’da okullaşma oranını % 7’den, % 90’ın üzerine çıkarmış olduk. Isparta eğitiminde her türlü sınavlarda başarılı olabilmek ve Türkiye genelinde ilk 5’e girmek için gerekli tedbirleri aldık ve almaya devam ediyoruz. Bu yıl eksikliklerimiz varsa tamamlamaya çalışacağız. Bu yıl ilköğretimde 5.900 öğrencimiz mezun oldu, orta öğretimde ise 4.000 öğrencimiz mezun oldu.

Şu ana kadar Isparta’ya ilk atamada 65 yeni öğretmen atandı, il dışına giden 49 öğretmen, il dışından bize gelen 109 öğretmen atanmıştır. Okullarımız açılıncaya kadar bu atamalar devam edecektir. Okullar açıldığında eksik kalan öğretmen açığımızı ücretli öğretmenlerle kapatacağız”dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.