Isparta'da Av Yasağı Başladı

Isparta Gıda Tarım ve Haycancılık İl Müdürü Sıddık İpek, Isparta iç sularında avlanma yasağının başladığını aktardı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Mart 2012 11:10
Isparta'da Av Yasağı Başladı

Isparta Gıda, Tarım ve Haycancılık İl Müdürü Sıddık İpek, "Su ürünleri potansiyelini korumak amacıyla her yılın aynı dönemi olan 15 Mart - 15 Haziran tarihleri arasında uygulanan avlanma yasağı boyunca tüm balıkçı kayıklarının karaya çekilmesi zorunludur. Bu araçlar içinde veya kıyıda avcılık malzemelerinin bulundurulması yasaktır.

Ticari avcılığın yasak olduğu dönemde Eğirdir-Hoyran Gölü, Beyşehir Gölü ve Karacaören 1 Baraj Gölü ile bunların bağlantılı olduğu sularda amatör (sportif) avcılık da yasaktır. Avlanma yasağı döneminde stok tespiti yapılmış balıkların satışı, İl Müdürlüğümüzün iznine tabidir. Satışyapanların satış izin belgelerini yanlarında bulundurmaları zorunludur. Ayrıca, stok tespiti yapılmış balıkların 7 gün içinde satışının gerçekleştirilmesi veya mamul madde haline getirilmesi gerekmektedir. Su ürünleri avcılığıyla ilgili yasak ve sınırlandırmalara uymayanlar hakkında ilgili kanun ve yönetmelikler ışığında idari para cezası uygulanacaktır.

Balıkçıların ve bu işle uğraşanların yasaklara uymaları konusunda gerekli hassasiyeti göstermeleri, av yasaklarıyla ilgili ihlallerin en yakın İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Jandarma, Emniyet ve Belediye Zabıta Teşkilatına haberverilmesi gerekmektedir" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum