Isparta'da Bağımsız Taksilere Yaptırımlar Geliyor

Isparta'da taksi durağına bağlı olmadan bağımsız olarak çalışan taksicilere yönelik yeni yaptırımlar geliyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Aralık 2011 17:13
Isparta'da Bağımsız Taksilere Yaptırımlar Geliyor

Isparta’da pek fazla yaygın olmasa da merkezde 200’e yakın ticari taksi dolaşıyor. Söz konusu esnaf grubu içerisinde taksi durağına bağlı olmadan bağımsız olarak çalışan taksicilere yönelik yeni yaptırımlar geliyor.

Belediye Meclisince hazırlanan yönetmelik gereği bir taksicinin bir hissesi olmak zorunda olduğunu belirten Zabıta Müdürü Hasan Parlakyıldız, “Yönetmelik kesinlikle durak harici çalışmayı yasaklıyor” dedi.

Bazı taksicilerin hala bağımsız olarak çalıştığını vurgulayan Zabıta Müdürü Parlakyıldız, “Taksicilerimiz ticari araç çalışma izin belgesi olmadan çalışamazlar. "ilimizde bulunan ticari taksilerin yanı sıra bağımsız olarak tabir edilen taksilerde bulunmakta. Zabıta Müdürlüğü olarak bu tür yetkisiz ticari taksicilik yapan şahıs ve araçlar hakkında yasal işlemlere başladık. Vatandaşlarımızın da bu tür izinsiz taksicilik yapıldığını bilenler olduğunda 153 nolu Zabıta telefonlarını arayarak bizlere bilgi verebilirler” diye konuştu.

Parlakyıldız ayrıca bu durumda olan taksicilerin Zabıta Müdürlüğüne başvurmasını istedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.