Isparta'da Balonla Hava Tahmini ve Analizi

Meteoroloji, Ankara, Isparta, Samsun, İstanbul, İzmir, Diyarbakır, Erzurum ve Trabzon'daki istasyonlardan günde 16 balon uçurarak basınç, sıcaklık, nem ve rüzgar bilgilerini belirliyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Temmuz 2012 10:16
Isparta'da Balonla Hava Tahmini ve Analizi

Yer istasyonlarından her gün saat 14.35 ve 02.35'te bırakılan balonlara bağlanan radiosonde cihazı yerden 35 kilometre yüksekliğe kadar çıkarak, havada kaldığı 1.5-2 saat arasında havadaki bilgileri radyo dalgaları aracılığıyla yer istasyonuna iletiyor.

Ankara, Isparta, Samsun, İstanbul, İzmir, Diyarbakır, Erzurum ve Trabzon'daki istasyonlardan yılda toplam 5 bin 840 balon gökyüzüne uçuruluyor. Tek kullanımlık radiosonde cihazının yeryüzüne gelişigüzel düşmemesi için de paraşüt takılıyor.

Uçurulduğu yerden 300 kilometreye kadar uzaklıktaki bölgelere düşebilen balonu ve radiosonde cihazını bulanlar, bu aletin casusluk faaliyetlerinde kullanıldığını sanarak tedirginlik yaşıyor

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.