Isparta’da Başka Ankara’da Başkasınız

Belediye İş Sendikası Isparta Şube Başkanı Cemal Kurt, Büyükşehir kanunun meclisten geçmesini sert bir dille eleştirdi. Kurt’un eleştirilerinden Isparta Milletvekilleri de nasibini aldı.

Yayınlanma:
Isparta’da Başka Ankara’da Başkasınız

13 İl’in Büyükşehir yapılmasıyla ilgili kanun meclisten geçirildi. Bu kanunla birlikte nüfusu 2000’in altında kalan belde, kasaba belediyelerinin kapatılması da gündemdeki yerini koruyor.

ANKARA’DA BAŞKA ISPARTA’DA BAŞKA
Konuyla ilgili bir basın açıklaması yapan Belediye İş Sendikası Isparta Şube Başkanı Cemal Kurt, “Bu kasabaların kuruluşları, köyden kasabaya dönüşleri için ne çabalar harcandı. Zamanında günlerce Ankara’yı beklediler. O tarihte hangi iktidar varsa, hangi milletvekili varsa mücadele ederek bu beldelerimiz kuruldu. Şimdi de mevcut hükümet bu belediyeleri kapatmak istiyor, mevcut milletvekilleri beldelerin kapanmalarına göz yumuyorlar. Isparta’da başka, Ankara’da Mecliste başka davranıyorlar. Kazanılmış belde, kasaba hakları bir gecelik kararla ellerinden alınıyor” dedi.

ÇARE ARADINIZ MI?
Kurt, “Neden 10 yıldır iktidarda olan siyasi parti bu beldelerin kapanmasını dillendiriyor. Neden nüfusu düşük olan beldelerin nüfusunun artırılması için önlemler alınmadı, oralarda iş sahaları açılmadı. O beldeyi kapatılarak o beldenin hakları elinden alınıyor. Hangi Milletvekili 10 yıllık süreçte bu kasabaları, belediye başkanlarını, halkı ziyaret edipte kapatılmalarını nasıl önleriz diye çare aradılar mı?” diye sordu.

TÜRKİYE BÜYÜYOR MU?
Başbakan’ın her fırsatta Türkiye Büyüyor ifadelerini kullandığını hatırlatan Kurt, “Sayın Başbakanımız her açıklamasında Türkiye büyüyor diyor ancak mevcut olan belediye ve kasabaları kapatarak köye dönüştürmek suretiyle küçültmüyor mu? Halen geç kalınmış sayılmaz. Sayın Milletvekillerimiz buralarda teşvik ve yatırıma önem vererek, istihdamı artırarak nüfusu 2000 in üzerine çıkarabilirler” dedi.

BELEDİYE BAŞKANLARINA ÇAĞRI
Belde belediye başkanlarına birleşme çağrısında bulunan Kurt, “Kapatılacak belediyelerin tamamına yakınında sendikamız örgütlüdür. O kasaba halkının çocukları iş aramak için başka illere gitmektedir, çoğu da işsizdir. Bu kasabalar kapatılırsa bir daha kasaba olmayı hayal bile etmesinler, çünkü bugün 2000 olan nüfus kriterleri ileriki tarihlerde çok daha yükselecek. Buradan kasabaların halkına ve belediye başkanlarına sesleniyorum. Siyasi kimliğinizi bir kenara bırakıp yakınınızdaki köyler ve yakınınızdaki bir başka beldelerle birleşme kararı alın, kendinizi bu yok oluştan kurtarın. İleride çocuklarınız ve torunlarınız burası kasabaydı, zamanın siyasi partisi sahip çıkmadı, zamanın milletvekilleri göz yumdu, bizim belediye başkanımız kasabamızı koruyamadı, bizim babalarımız ve dedelerimiz sessiz kaldı, yazıklar olsun kasabamız köye dönüştü bunlara biz hakkımızı helal etmeyiz derler” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum