Isparta'da Batak Kredi Kartı miktarı 15 milyon 559 bin TL

MHP Isparta Milletvekili Nevzat KORKMAZ: Isparta’da yasal takibe düşmüş kredi miktarı 57 Milyon 276 bin TL.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Nisan 2012 11:34
Isparta'da Batak Kredi Kartı miktarı 15 milyon 559 bin TL

MHP Isparta Milletvekili Nevzat KORKMAZ'ın açıklamaları ;

Boş vaatlerle Ispartalı hemşerilerimizi yanıltmaya çalışan iktidar partisi mensuplarına Isparta’nın ekonomik verilerini incelemelerini tavsiye ediyorum. Hükümet tarafından teşvik kapsamında görülmeyen Isparta’da geri ödemesi yapılamadığından dolayı yasal takibe düşmüş kredi miktarı 57 milyon 276 bin TL. Ödenemediğinden dolayı yasal takibe düşmüş kredi kartı miktarı 15 milyon 559 bin TL’dir.

Isparta da son beş yılda işsizlik İŞKUR rakamlarına göre %100 artmış. İnsanlar karınlarını doyurmak için, özellikle eğitimli genç nüfus, teşvikten istifade etmek üzere yatırım yapacak genç müteşebbis ilimizi terk ediyor. Son 10 yılda Isparta nüfusunun %20’sini kaybetmiş. Nüfusu oransal olarak en hızlı düşen ve aynı oranda yaşlanan nüfus… 2001’de nüfus 500 bin, 2011’de 398 bin…

İnsanlar Isparta da iş bulamıyor, karnını doyuramıyor. Çünkü sanayisi bitmiş, ticareti bitmiş, taşınan kamu kurumları ile hizmet sektörü büyük yara almış bir Isparta.

İstihdamı artırmak için “emek yoğun” sektörlerin önünü açmak lazım! Bu sektörler herkesin bildiği gibi İnşaat sektörüdür, turizm sektörüdür, tarım sektörüdür, tekstil sektörüdür. Bu alanlarda binlerce kalifiye ya da kalifiye olmayan insanı istihdam edebilirsiniz.

Önemsiz demiyorum ama uzay yatırımlarına teşvik veriyorum demek, milletle alay etmektir. Elini tutan yok, uzun vadede yap desteklemeni… Ancak bu, milletin bugün ki derdine dermen olmaz. Millet bugün iş istiyor, aş istiyor. Çare “Emek Yoğun Sektörleri” teşvik etmek, herkesin kursağına lokma girmesini temin etmektir.

Afyon ve Burdur Teşvik açısından daha avantajlı bir katmana dâhil edilirken Isparta’nın ekonomik hayatındaki sorunlar açmazlar görmemezlikten gelinmiştir. Isparta’da yaşayan, iş yapan insanlarımız ekonomik anlamda güç durumdadır. Piyasalar sıkışmıştır. Paranın dolaşacağı bir hareketlilikte gözükmemektedir.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.