Isparta’da Bina Sayıları Hızla Artıyor

Her geçen gün kabuğunu kırmaya çalışan Isparta’da, bina sayıları da hızla artıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Temmuz 2012 18:13
Isparta’da Bina Sayıları Hızla Artıyor

Isparta’da 2011 yılı içerisinde toplam yüzden fazla yapı ruhsatı verildi. Geçtiğimiz yıllara oranla bina ve konut sayıları da hızla artış gösteriyor.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Isparta’da da yapı denetim firmaları bulunuyor, daha önce tek elden yapılan denetimlerin şu an sıklıkla yapılıyor” dedi.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, son yıllarda ortaya çıkan yapı denetim firmalarının ardından özellikle binalarla ilgili denetimlerin sıklaştığının altını çizerek, 2011 yılında 130 adet yapı ruhsatı verdiklerini söyledi.

Başkan Günaydın, “Yapı denetim firmaları, bina yapacak vatandaşların her katından farklı farklı beton numuneleri alarak denetim ve incelemelerini yapıyor, bizlere gönderiyor bizlerde son şeklini veriyoruz. Özelllikle son yıllarda yapı denetimi Uygulama Yönetmeliğinde ciddi değişikler yapıldı. Fakat bu çalışmalar bundan 10 yıl önce yapılması gerekiyordu. Ancak o zamanlar iktidar tarafından 8-10 il bu yapı denetimi konusunda pilot bölge seçildi. Orada yapılan çalışmalardan sonra bir çok farklılıklar yaşandı. Yani şu aşamada yapı denetim firmalarının ve belediyenin bilgisi olmadan bir binaya bir çivi dahi çakılması neredeyse imkansız.. İlimizde 30 bin civarında bina 70 bin kadar da bağımsız yapı var. Bunlar zamanla elden geçecek, depreme dayanıklılıkları ölçülecek.”dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.