Isparta’da Bir İlk; Safran Yetiştiriciliği

Isparta’da Bir İlk; Safran Yetiştiriciliği

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Eylül 2016 17:32
Isparta’da Bir İlk; Safran Yetiştiriciliği

Eğirdir Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkalığınca yürütülen proje kapsamında Sorkuncak Köyünde 100 kilo safran tohumu toprakla buluşturuldu.

Eğirdir köylerinde alternatif ürün çeşidi olarak bin metrekare alana dikilen soğanlı bir kültür bitkisi olan safran tohumlarının ilk hasadı Kasım ayında yapılacak.

Konu hakkında açıklamada bulunan Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş; Eğirdirli çiftçileri birim kare alanda verimi ve katma değeri daha yüksek ürünlerle tanıştırmak istediklerini kaydederek; “İlaç ve gıda sanayisinin en değerli bitkisi olan safran soğanlarını deneme amaçlı toprakla buluşturduk. Yaptığımız incelemelere göre Eğirdir’in rakım ve iklim özelliklerinin bu bitkinin yetiştirilmesinde uygun olduğunu gördük. Allahın izniyle ilk hasadını Kasım ayında yapacağız. İnşallah iyi sonuç alırız ve Eğirdirli üreticilerimiz için alternatif bir ürün çeşidi olarak gelecekte daha çok yaygınlaşır” dedi.

Sorkuncak Köyü Muhtarı İbrahim Eroğlu ise; Safran bitkisinin yetkililer tarafından kendi köylerinde daha iyi yetişeceğini söylediklerini belirterek; “Şu an deneme amaçlı olarak bin metrekare yere safran diktik. İnşallah iyi verim verir ve ileride köylü vatandaş tarafından alternatif bir ürün olarak dikimi yaygınlaşır. Eğirdir kaymakamı başta olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.