Isparta’da Bir Kısım Basın Artık Kendini Sorgulamalı!

Sivrisinek Yazdı: Isparta’da Bir Kısım Basın Artık Kendini Sorgulamalı!

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Temmuz 2012 10:36
Isparta’da Bir Kısım Basın Artık Kendini Sorgulamalı!

Isparta’da bir kısım basın artık kendini sorgulamalı. Emek hırsızlığı ile bir yere varamazsınız. Adliyede takip ettiğimiz davalar noktası virgülüne kadar gazetelerde yayınlanıyor.

Uçak kazası davası oluyor mahkemede pire Ferhat’la bir başıma ben varım ama haber ertesi gün neredeyse gazetelerin tamamında yayınlanıyor. Buna benzer adli konular yine öyle. Ajans abonesi olan gazeteleri anlıyorum da diğerlerine ne oluyor işte onu anlayamıyorum. Hadi abone parası vermek istemiyorsunuz bari kaynak gösterin kardeşim. Bu kadar mı zor çaldığınız haberin altına ‘Bu haber şuradan çalınmıştır pardon ALINMIŞTIR’ diye not düşmek.

Çalarken utanmıyorsunuz da altına kaynak göstermek gerekince mi utanıyorsunuz? Çaldığınız haberden dolayı davalık olduğunuzda hakimin karşısında aynı duyarsızlığı göstermiyorsunuz ama. Hakim ‘Bu nedir?’ diye sorduğunda ‘Efendim biz o haberi DHA’dan, İHA’dan veya AA’dan aldık’ demesini biliyorsunuz.

Yazmayayım diyorum, rencide etmeyeyim diyorum ama artık yeter. Biz enayi falan değiliz. Biz diyorum çünkü bizim gibi kadrosunda haberci sayısı fazla olan ve haberi olduğu yerde karşılayan meslektaşlarımız da var.

Eminim ki onlarda benimle aynı düşünce içindedirler. Artı parantez belirtmek istiyorum. Gazete patronları bu konuyu dikkate alsın. Ben tek başına gazete çıkarmak zorunda kalan personelleri de çok fazla suçlamak istemiyorum. Onların yanına birer eleman daha koysanız böyle bir yazıyla muhatap kalmazdınız belki.

Neyse daha fazla uzatmak istemiyorum. Aslında herkes neyin ne olduğunu biliyor. Bundan böyle altında kaynak gösterilmeden internetten alınıp kullanılan haberlerimizi gördüğüm gazeteleri deşifre edeceğim. Şimdiden uyarıyorum kimse kusura bakmasın. Önce uyaralım istedik on kereye yakın uyardım sonuç sıfır.

Şimdi de deşifre etme yöntemini deneyeceğiz. Baktık ki bu da olmuyor direk mahkeme…

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.