Isparta'da Bütün Sütler Tahlilden Geçiriliyor

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’nın işbirliğiyle düzenlediği ’Okul Sütü’ programı çerçevesinde yurt genelinde dün öğrencilere süt dağıtıldı. Ancak birçok ilde toplu zehirlenme vakaları yaşandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Mayıs 2012 17:10
Isparta'da Bütün Sütler Tahlilden Geçiriliyor

Isparta’da da Gülistan İlköğretim Okulunda gerçekleştirilen proje öncesi Vali Memduh Oğuz’dan hem öğrencileri hem de velileri rahatlatan açıklama geldi.

Tahlil edilmeyen ve sonucu olumlu olmayan sütlerin dağıtılmasına izin vermediklerini ifade eden Vali Memduh Oğuz, tüm ilgililerden bu konuda duyarlılık istedi. Vali Oğuz, “Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü laboratuarında tahlil edilmeyen ve olumlu sonuç gelmeyen hiçbir sütü dağıtmayacağız. Olumlu yönde sonuçlar gelirse o zaman sütleri dağıtırız. Bu konuda tüm ilgili ve yetkili arkadaşlarımdan da hassasiyet bekliyorum” diye konuştu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sıdık İpek de sütlerin hangi aşamalardan geçtiğini anlattı.

Konuşmaların ardından Vali Oğuz ve beraberindeki protokol üyeleri tarafından öğrencilere süt dağıtıldı. Sütün faydalarına değinen öğrenciler sütlerin her gün dağıtılmasını istediler.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum