Isparta’da Çalınan Çekler İstanbul’da Yakalandı

Yeni Sanayi Sitesinde bir işyerinden yaklaşık 1,5 ay önce çalınan çekler, İstanbul’da piyasaya sürülmek istenirken yakalandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Aralık 2013 11:48
Isparta’da Çalınan Çekler İstanbul’da Yakalandı

Yaklaşık 1,5 ay önce Yeni Sanayi Sitesi’nde bir işyerinde müşterilere ait çekler çalındı. Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerinin yaptığı istihbari çalışmalar neticesinde çeklerin İstanbul’da piyasaya sürülmeye çalışıldığını öğrendi.

Hırsızlık Büro Amirliğince görevlendirilen bir ekip olayı araştırmak için İstanbul’a gitti. Görevli ekip piyasaya sahte çekleri sürmeye çalışan kişinin O.D isimli şahıs olduğunu tespit etti. Şahsı İstanbul’da takip altına alan ekip yaklaşık 1 ay süren takip ve araştırma sonucu şahsı İstanbul Bayrampaşa’da üzerinde sahte çeklerle yakaladı.

Şahsın yapılan üst aramasında üzerinde Yücel Dirlik adına kayıtlı ve kendi fotoğrafı olan sahte kimlik ele geçirildi.

Yapılan GBT sorgulamasında şahsın, piyasaya sahte ve çalıntı çek sürme suçlarından kesinleşmiş 9 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası bulunduğu yine bu tür 7 ayrı suçtan çeşitli iller tarafından 2009 yılından beri arandığı yine bu tür suçlardan toplam 27 adet kaydının bulunduğu anlaşıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğüne teslim edilen şahıs çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.