Isparta'da Canlı Hayvan Pazarı Açıldı

Kurban Bayramına sayılı günler kala Isparta Canlı Hayvan Pazarı açıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Ekim 2011 00:51
Isparta'da Canlı Hayvan Pazarı Açıldı

Kurban Bayramına sayılı günler kala Isparta Canlı Hayvan Pazarı açıldı. Pazarın ilk gününde kurbanlıklara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Geçen yıla oranla fiyatlarda fazla bir artışın olmadığı gözlemlenirken, vatandaşlar bütçelerine uygun kurbanlık arıyor.

Pazarda 2 bin 500 liranın altında büyükbaş, 400 liranın altında da küçükbaş kurbanlık bulmak oldukça zor görünüyor. Yem fiyatlarının yüksek olması nedeniyle fiyatların bu şekilde olduğunu vurgulayan üreticiler, “Geçen yıl fiyatlar yüksekti. Ancak bu yıl fiyatlar oldukça uygun. Bütün bütçelere göre hayvanlık bulunuyor. Örneğin dört kişi 3 bin TL’lik bir büyükbaş alarak paylaşabiliyor. Fiyatların bu yıl pahalı olduğu söylenemez. Ancak ilk gün olması nedeniyle biraz vatandaş tereddüt ediyor. Fiyatlar düşer diye. Ancak fiyatların düşeceğini tahmin etmiyoruz” diye konuştular.

Hayvan pazarında görmeye alıştığımız çetin pazarlıklarda yapıldı. Bir üretici küçükbaş hayvanına 500 TL isterken, alıcı ise 400 TL verdi. Araya girenlerin olmasına rağmen hem satıcı hem de alıcı fiyatta anlaşamadı. Pazarlıkların önümüzdeki günlerde hem daha çetin geçmesi hem de daha da artması bekleniyor.

Dikkat edilmesi gereken tek şey fiyat değil
Kurban fiyatları böyle ancak vatandaşın dikkat etmesi gereken tek şey fiyat değil. Pazarlara çok sayıda, dinen henüz kurban olamayacak hayvanlar da getiriliyor. Vatandaşların kurban şartlarını taşımayan bu hayvanlara çok dikkat etmeleri gerekiyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.