Isparta'da Cenazeler İçin Klimalı Tabut Üretildi

Isparta'da cenaze nakil hizmeti veren bir firma, yaz aylarında cenazenin kokmaması için klimalı tabut geliştirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Eylül 2011 12:09
Isparta'da Cenazeler İçin Klimalı Tabut Üretildi

Özel cenaze nakil hizmetleri firması sahibi Ali Aydoğdu, yaptığı açıklamada, 2005 yılından bu yana cenaze nakil hizmeti verdiklerini anlattı.

Yaz aylarındaki sıcaklık ve uzak yerlere yapılan nakillerde cenazenin kokması gibi bir sıkıntı yaşandığını söyleyen Aydoğdu, bu durumdan vatandaşların da rahatsız olduklarını ve şikayet etmeye başladıklarını kaydetti.

Cenazenin kokmaması için arabadaki klimayı çalıştırdıklarını, ancak bunun da tahta olan tabutun içini etkilemediğini belirten Aydoğdu, ''Cenazenin kokmasını önlemek amacıyla ne yapmam gerektiğini düşündüm ve tabutu klimalı yapmaya karar verdim'' dedi.

Tabutun baş tarafına klima yerleştirdiğini ve elektrik gücünü de nakil aracının aküsünden sağladığını anlatan Aydoğdu, son bir aydır klimalı tabutla hizmet verdiğini aktardı.

Tabutun prizi çekildiğinde istenilen yere taşınabildiğini söyleyen Aydoğdu, ''Elektrik prizi olan her yerde klimalı tabut çalışabilir. İsterseniz evin ortasına götürün, isterseniz araç ile nakil yaptırın'' diye konuştu.

Klimalı tabut faaliyete geçtikten sonra olumlu tepkiler almaya başladığını ifade eden Aydoğdu, bu durumdan hem kendisinin, hem de vatandaşların memnun olduğunu, nakil sırasında herhangi bir koku sorunu da kalmadığını kaydetti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.