Isparta'da Darbe Hazırlıklarını Böyle Mi Gizlediler?

Isparta'da Darbe Hazırlıklarını Böyle Mi Gizlediler?

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Ağustos 2017 11:05
Isparta'da Darbe Hazırlıklarını Böyle Mi Gizlediler?

Davraz Kayak Merkezi yolu üzerinde bulunan Dağ Komando Alay Komutanlığı’nın çevresinin geçtiğimiz yıl 15 Temmuz öncesinde brandalarla tamamen kapatılması dikkat çekti. Akıllara ise darbe hazırlarını böyle mi gizlediler? Sorusu geldi.

Gerek Isparta gerek Türkiye çapında önemli bir eğitim merkezi konumundaki Dağ Komando Alay Komutanlığı’nın çevresi geçtiğimiz yıl Mayıs ayında yani hain darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz öncesinde brandalarla tamamen kapatıldı. O günlerde vatandaşlar, alayı çevreleyen tel örgüler yetmiyormuş gibi bir de üzerine branda monte edilmesine bir anlam veremedi. Oysa bu uygulama ile milletin çocuklarının vatani görevini yaptığı ve milletin göz nuru ordunun bir parçası olan alay ile halkın irtibatı tamamen kesildi. Zira, söz konusu brandalar yüzünden alayın içi görünmez duruma geldi.

BRANDALARI FETÖCÜ GENERAL
MUSTAFA KURUTMAZ YAPTIRDI
O günlerde vatandaşların bir anlam veremediği ‘branda ile kapatma’ uygulamasının daha sonra neden yapıldığı açık ve bariz bir şekilde ortaya çıktı. O dönemde Garnizon Komutanı olan ve 15 Temmuz hain darbe girişiminin ertesi sabahında gözaltına alınarak tutuklanıp ceza evine konulan ve halen Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) davasından yargılaması devam eden Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz tarafındın alayın brandalarla çepeçevre kapatılmasının sağlandığı ve böylece, bu çalışmanın da 15 Temmuz’da gerçekleştirilen hain darbe girişimine hazırlık olduğu ortaya çıktı.

TEL ÖRGÜLER YAMULDU,
BRANDALAR YILTILDI
Bugünlerde ise, FETÖ’cü General Mustafa Kurutmaz tarafından yaptırılan brandalar nedeniyle alayı çevreleyen tel örgülerin bazı bölümleri gerek geçtiğimiz kışın gerekse önceki gün meydana gelen fırtınada rüzgara dayanamayarak yan yattığı, bazı bölümlerde ise takılan brandaların yırtıldığı gözleniyor.

İKİ PAŞA DA TUTUKLU
YARGILANIYOR
Bilindiği gibi; Hain darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz 2016’dan önce Isparta’da Garnizon Komutanı olan Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz ve Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanı Tümgeneral Metin Akkaya hain darbe girişiminin ertesi günü olan 16 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ'nün darbe girişimine yönelik başlatılan soruşturma kapsamında ‘Anayasal düzeni silah zoruyla değiştirmeye teşebbüs’ suçundan tutuklanmıştı. Her iki komutan için emirlerindeki alaylardan 700 askeri Ankara’ya sevk ettirecekleri yönünde suç iddiası söz konusu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.