Isparta'da Devasa Arazi İmara Açılıyor

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın 2009-2014 seçim taahhütleri arasında yer alan Yeni Isparta Projesiyle ilgili ilk somut adım atıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Eylül 2016 03:04
Isparta'da Devasa Arazi İmara Açılıyor

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın 2009-2014 seçim taahhütleri arasında yer alan Yeni Isparta Projesiyle ilgili ilk somut adım atıldı.  

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın ilk kez 2009 seçimlerine girerken taahhüt ettiği, 2014 seçimlerinde de yeni dönem projeleri arasında yer alan Yeni Isparta için nihayet ilk adım atıldı. Kültür, sanat ve sosyal etkinlik alanları, ibadethane ve resmi kurumların çevrelediği devasa bir şehir meydanım öngören Yeni Isparta Projesi’nin adresi Fuar Alanı olarak belirlendi.

Isparta Belediyesi, yıllardır Fuar Alanı şerhi nedeniyle kullanılamayan, taşınmaz sahiplerinin mağdur olduğu üniversite yolunun sağ şeridindeki araziyi imara açıyor. 120 hektarlık alanda imar revizyonu yapılması konusu meclis gündemi geldi, mecliste çalışılması için İmar Komisyonu'na havale etti.Belediye Meclisi'nin dün başlayan eylül dönemi oturumunda Fuar Alanı’nın imar revizyonundan geçirilmesi konusu 7.madde olarak meclise geldi. Konu, meclise 'ilimiz Modernevler ve Anadolu Mahalleri Tapunun İstiklal 2.kısım 1.3 ve 23 adalarda bulunan Fuar Alam ve Meslek Okulu olarak ayrılan fakat uygulama yapılamayan, yaklaşık 120 hektar alanda 1/5000 ve 1/1000 imar planlarının revizyonunun yapılması teklifinin görüşülmesi' şeklinde geldi.

Belediye Meclisi de gündem maddesini oybirliği ile İmar Komisyonu'na havale etti.Fuar Alanı konusu, Deregümü-Yakaören hattı imar revizyonunda olduğu gibi çalışıldıktan sonra meclisin onayına sunulacak. Bu çalışmanın kısa sürede tamamlanması bekleniyor.Fuar Alanı ile ilgili ilk adımı atan Isparta Belediyesi'nin bu alanla ilgili tüm imar süreçlerini tamamladıktan sonra Şehir Meydanı Projesi'ni hayata geçireceği öğrenildi.

Belediye Başkam Yusuf Ziya Günaydın'ın projelendirdiği Şehir Meydanı, Fuar Alanı’nın tam ortasında 200 dönümlük bir alanda inşa edilecek. Şehir meydanının çevresinde ise başta Isparta Belediyesi olmak üzere resmi kurumlar, kültür, sanat ve sosyal etkinlik alanları ile ibadethane yer alacağı bildirildi. Meydan ve diğer unsurların arka tarafında kalan bölümlerde ise konutlaşmaya izin verileceği edinilen bilgiler arasında.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum