Isparta'da Durum Vahim

72 bin üniversite öğrencisi, 80 bin ilk ve orta öğrenim öğrencisi bulunan Isparta’da durum vahim. Isparta’da "uyuşturucu" kullanımının yüksek olduğu, Emniyet güçlerinin önemli ve başarılı çalışmalarına rağmen sorunun devam ettiği belirtildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Aralık 2014 10:30
Isparta'da Durum Vahim

Barolar Birliği'nin uyuşturucu için kurduğu hattı Isparta’dan kısa sürede çok sayıda insanın aradığı ve "bağımlılıktan kurtulmak için" çare istediği öğrenildi.

Türkiye Barolar Birliği'nin özellikle "bonzai" kullananlar için kurduğu ancak bütün uyuşturucu kullananların aradığı 444 8998 numaralı hattı kısa süre içinde Isparta’dan çok sayıda vatandaşın aradığı ve kendilerinin "bonzai ve uyuşturucu" belasından kurtulmaları için destek istediği öğrenildi. Türkiye Barolar Birliği yönetiminin de bunun üzerine bilgilendirme çalışmalarında Isparta’yı üçüncü sıraya aldığı ve Ocak ayının başında Isparta’ya gelerek çalışmalarla ilgili bilgilendirme çalışması yapacağı öğrenildi.

Yetkililer, özellikle bonzai kullanımının sürekli arttığını belirterek ailelere bu konuda uyardı. Emniyetin sıkı denetimi nedeniyle okul yakınlarında 1 TL'lik şeker halinde bonzai satışının yapılmaya başlandığını belirten yetkililer, toplumun bütün kesimlerinin bu beladan kurtulmak için seferber olması gerektiğinin altını çizdiler. Türkiye Barolar Birliği'nin Sağlık Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü ile birlikte kurduğu 444 8998 numaralı hattı arayan vatandaşların ismi gizli tutuluyor ve bağımlılıktan kurtarmak için her türlü destek veriliyor.

Isparta’da bonzai ile birlikte uyuşturucu kullanımının da yüksek olduğu belirtilirek, kayıtlı 1500'ün üzerinde uyuşturucu kullanan vatandaş olduğu, kayıtlı olmayan uyuşturucu kullanıcıları ile birlikte bu sayının üç binin üzerinde olduğu belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum