Isparta’da Ekmeğe Zam Sinyali

Isparta Kebapçı, Lokantacı, Pastacı ve Fırıncılar Odası Başkanı Nuri Erdeğer, un maliyetindeki artışın devam etmesi halinde ekmeğe zam yapılacağını belirtti

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Ekim 2012 12:53
Isparta’da Ekmeğe Zam Sinyali

Son günlerde ekmek maliyetini etkileyen unsurlarda bir artış söz konusu olduğuna dikkat çeken Erdeğer, ekmekteki temel unsur olan un fiyatlarında artış yaşandığını söyledi.

Un fiyatlarında iyileşme olması halinde zam yapılmayacağını bildiren Erdeğer, “Son bir haftada un fiyatlarındaki artıştan sonra fırıncılar da ekmeğe zam yapmaya hazırlanıyor. Bazı iller sessiz sedasız zam yaparken, Ispartalı fırıncılar istişare toplantısının ardından yeni fiyat tarifesini belirleyecek. Son bir hafta içinde un fiyatlarında çok ciddi artış gözlüyoruz. Fırıncılar ile 2-3 gündür bu konuyu düşünüyoruz. Diğer iller, un fiyatlarındaki artıştan sonra fırıncılar ekmeğe sessiz sedasız 15 kuruş zam yaptı. 60 kuruşa satılan ekmek, son 2 gündür tavan fiyat olan 75 kuruştan satılıyor” diye konuştu.

Isparta’da 350 gram küçük ekmeğin fiyatı 65 krş, 700 gram büyük ekmeğin fiyatı 1 lira 25 kr’ştan satılıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum