Isparta'da Elma Toplama Sezonu Başlıyor

Isparta'da meyve suyu üretimi yapan Asya Meyve Suyu Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Hüriyetoğlu, meyve suyu için kullanılacak sanayi tipi elma alımlarına başladıklarını ve en fazla elma getiren üreticilere çeşitli hediyeler verileceğini söyledi

Yayınlanma:
Isparta'da Elma Toplama Sezonu Başlıyor

Asya Meyve Suyu Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Hüriyetoğlu, yaptığı açıklamada, 2011 elma sezonunun 15 Ağustos'ta sanayi tipi elma alımlarıyla başladığını ve sezonun 20 Aralık'a kadar devam edeceğini bildirdi. Elma alımları konusunda üreticilere yönelik bir kampanya düzenlediklerini söyleyen Hüriyetoğlu, "Sanayi tipi elma alımlarında en fazla elma getiren 183 üreticiye çeşitli hediyeler verilecek" dedi.

Hüriyetoğlu, ilk üçe girenlere birer çapa makinesi, 15 kişiye ot biçme makinesi, 15 kişiye 10'ar torba gübre, 25 kişiye 5'er torba gübre, 25 kişiye birer torba göz taşı ve 100 kişiye de 25 kilogram toz şeker verileceğini kaydetti.

Hediye verilecek isimlerin 23 Aralık'ta açıklanacağını ifade eden Hüriyetoğlu, hediyelerin de aynı hafta içinde üreticilere teslim edileceğini bildirdi.

Asya Meyve Suyu Fabrikası olarak sadece elma değil, nar, vişne, şeftali, kayısı, çilek, havuç, armut, erik, kavun, muz ve incir gibi meyveleri de işlediklerini dile getiren Hüriyetoğlu, meyvelerden püre, püre konsantre ve meyve suyu konsantresi elde ettiklerini aktardı.

Geçen yıl yaklaşık 70 bin ton meyve işlediklerini bildiren Hüriyetoğlu, ürünleri Almanya, İngiltere, Avusturya, Hollanda, Fransa, ve ABD'ye ihraç ettiklerini belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.