Isparta'da Elmalı Lezzetler Yarıştı

(SDÜ) Eğirdir Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen 'Elma Mutfağı' yarışmasında, elma kebabı, elmalı piliç, elmalı levrek ve elmalı maklube gibi birbirinden farklı lezzetler beğeniye sunuldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Mayıs 2012 14:14
Isparta'da Elmalı Lezzetler Yarıştı

SDÜ Eğirdir Meslek Yüksekokulu (MYO) Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü tarafından Eğirdir Mavigöl Araştırma ve Uygulama Oteli'ndeki yarışmada, SDÜ bünyesindeki meslek yüksekokulları öğrencileriyle vatandaşlar, elma kullanarak faklı lezzetler ortaya çıkardı.

Elmalı piliç, elmalı levrek, elmalı maklube ve elmalı tarçınlı risotto gibi farklı lezzetlerin beğeniye sunulduğu yarışmanın ana yemek dalı birincisi, Eğirdir MYO Aşçılık Programı öğrencisi Burak Gökçe'nin hazırladığı 'fırında elma kebabı' oldu. Aynı dalda, 'tereyağlı yeşil elmalı levrek' ile Isparta MYO Aşçılık Programı öğrencileri Can Arın ve Merve Bahçıvan ikinci, Eğirdir MYO Aşçılık Programı öğrencisi Kübra Ceyhan ise 'elmalı piliç'le üçüncü oldu. Tatlı dalında Isparta MYO Aşçılık Programı öğrencileri Mahmut Kaçar ve Fatih Demirtaş'ın hazırladığı 'Elmadağ tatlısı', en iyi sunum dalında ise Eğirdir MYO Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı öğrencisi Berrin Özkara'nın hazırladığı 'elmalı kolay profiterol' birinci seçildi. Yarışmanın birincilerine çeyrek altın hediye edildi.

Eğirdir MYO Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölüm Başkanı Yrd.Doç.Dr. Murat Çuhadar, tüm dünyada lezzetiyle ünlü Eğirdir elmasını turizme ve mutfağa kazandırmak için yarışmayı düzenlediklerini söyledi. Elmanın bugüne kadar zirai bir ürün olarak satıldığını anlatan Yrd.Doç.Dr. Çuhadar, Amacımız Eğirdir elmasını yöresel ve küresel lezzetlerle buluşturarak, yaratıcı ve yeni yiyecekleri yöremiz mutfağına kazandırmak ve bölgemizi ziyaret eden turistlerin beğenisine sunmak dedi.

Öğrencilerin yarışma sayesinde hünerlerini sergileme fırsatı bulduğunu vurgulayan Yrd.Doç.Dr. Çuhadar, bölgede faaliyet gösteren konaklama ve yiyecek işletmelerinde elmayla hazırlanan bir ürün bulunmamasından yakındı. Yrd.Doç.Dr Çuhadar, yarışmada ortaya çıkan yeni lezzetlere sahip çıkılmasını istedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.