Isparta'da En İlginç Araştırma

Isparta'da En İlginç Araştırma

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Mayıs 2015 09:59
Isparta'da En İlginç Araştırma

Eğitim Bilimci Dr. Mevlüt Gündüz, evlilik üzerine yaptığı son araştırmada çarpıcı sonuçlar elde etti. Isparta yerelinde 55 erkek 129 bayan üzerinde yapılan araştırmada yeni nesil evliliği hafife alıyor. Diğer çarpıcı sonuç da bakir ve bakirelik konusunda oldu.

İlimizin önemli bilim adamlarından olan Dr. Mevlüt Gündüz,yine dikkatleri üzerine çekecek bir araştırmaya imza attı. Değer eğitimikonusunda çalışan ve değer odaklı analizler yapan Gündüz, son araştırmasındaevlilik müessesesini konu aldı. Yaşları 20 ila 40 arasında değişen 55 erkek ve129 bayanla yaptığı araştırmada katılımcılara 15 soru soran Gündüz, Türktoplumunun hassas olduğu konuların gün geçtikçe kaybolmaya başladığını söyledi.

ERKEK VE KADINLARIN BAKİRLİK VE BAKİRELİĞE BAKIŞ AÇISI ÇOK FARKLI
Araştırmanın en önemli sorusunun ‘’Bakirlik-bakirelik sizceönemli midir?’’ olduğunu belirten Gündüz, erkek ve bayanlar arasındakidüşüncede ciddi fark olduğunu ifade etti. Evli erkelerin yüzde 93’ü bakireliğiçok önemserken bu oranın bekâr erkeklerde yüzde 65’e gerilediğini bildirenGündüz, ‘’Yani Türk erkeği evlenince namusu daha çok önemsiyor. Türk toplumundanamus bayanda arandığı için erkeğin evlilik öncesi geçmişine çok bakılmıyor.Kadının geçmişine çok bakılıyor. Erkeğin ise geleceğine çok bakılıyor. Yanievlilik öncesi erkeklerde bakirelik önemli değil’’ diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum