Isparta’da Ender Görülen Yaralı Kuş Tedavi Edildi

Isparta’da Ender Görülen Yaralı Kuş Tedavi Edildi

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Ağustos 2019 16:12
Isparta’da Ender Görülen Yaralı Kuş Tedavi Edildi

Isparta’da ender görülen Küçük Balaban kuşu yaralı halde vatandaşlar tarafından bulundu. Doğa Koruma ve Milli Parklar Isparta Şube Müdürlüğü’ne getirilen yaralı kuş, tedavisinin ardından tekrar doğal ortamına bırakıldı.

Isparta Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri, kendilerine intikal ettirilen yaralı hayvanlara sahip çıkmaya devam ediyor. Şube Müdürlüğü ekiplerine son olarak, Isparta’da ender olarak görülen Küçük Balaban kuşu yaralı halde getirildi. Ekipler ilk müdahalenin ardından kuşu çeşitli tedavilerle sağlığına kavuşturdu. Ender rastlanan kuş türlerinden olan Küçük Balaban, yaralı halde vatandaşlarca bulundu. Hemen Doğa Koruma ve Milli Parklar Isparta Şube Müdürlüğüne getirilen Küçük Balaban Kuşu’nun tedavisini Veteriner Hekim Hakan Dadak gerçekleştirdi. Küçük Balaban, iyileşme sürecinin ardından Isparta Şube Müdürü Hasan Eryiğit ve Kovada Gölü Milli Parkı Şefi Mustafa Arıkoğlu tarafından tekrar doğal yayılış alanına bırakıldı. Kurum yetkilileri yaralı halde bulunan kuşları, tedavi için kurumlarına getirilmesini dile getirdiler.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.