Isparta’da Enerji Yatırımı Patlaması

Ekonomi Bakanlığı’nca 1-30 Nisan 2016 arasında Teşvik Belgesi verilen yatırımların listesi Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımladı. Buna göre yenilebilir enerji alanında teşvik belgeleri ile toplamda 60 Milyon TL’lik yatırım Isparta’ya yapılacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Mayıs 2016 10:30
Isparta’da Enerji Yatırımı Patlaması

Ekonomi Bakanlığı’nın Nisan ayı teşvik belgeleri listesi Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlandı. Listeye göre Isparta’ya enerji yatırımlarında adeta piyango vurdu. Listede Isparta’ya toplamda 14 yatırım için teşvik belgesi izni çıktı. Teşvik belgesi izni çıkan yatırımların tamamı yenilebilir enerji alanında olacak. 14 farklı enerji yatırımı için toplamda 60 Milyon TL’lik sabit yatırım yapılacak. Bu yatırımlarda da 18 kişiye iş imkânı sunulacak.
YENİŞARBADEMLİ BELEDİYESİ’NE TEŞVİK ONAYI
Yenişarbademli Belediye Başkanı Mustafa Erdem’in uzun süredir üzerinde çalıştığı 1 megawatlık güneşten elektrik enerjisi üretme projesine BAKA destek vermemişti. Bunun üzerine Ekonomi Bakanlığı’na teşvik belgesi için başvurudan Yenişarbademli Belediyesi, mutlu sona ulaştı. Ekonomi Bakanlığı’nın Nisan ayı teşvik belgeleri listesinde Yenişarbademli Belediyesi’nin 1 megawatlık güneş elektrik enerjisi üretimi projesine teşvik izni verildi. Bu projenin toplam yatırım bedeli ise 4 Milyon TL. yatırım kapsamında da 2 kişiye istihdam sağlanacak.
1 YATIRIM BİYOKÜTLE ÜZERİNE
Teşvik belgesi listesinde bulunan 14 enerji yatırımından birisi katı atıklardan enerji üretimi olan biyokütle üzerine. Arel Yenilebilir Enerji Teknolojileri ve Eelektrik Üretimi LTD. ŞTİ yeni yatırım olarak 3 milyon 800 bin lira yatırım bedelli 2,83 megawatt biyokütle elektrik enerjisi üretimi için teşvik belgesi iznini aldı.
13 YATIRIM GES ÜZERİNE
Öte yandan 13 teşvik belgesi alan diğer yatırımlar ise güneş enerjisinden elektrik üretimi üzerine oldu. Lacivert Enerji San ve Tic AŞ yeni yatırım olarak Isparta’ya 5 güneş enerjisinden elektrik üretimi yatırımı yapacak. Şirket hepsi ,99 megawatt olmak üzere toplamda yaklaşık 19 Milyon TL’lik yenilebilir enerji yatırımı için teşvik belgesi aldı.
Akkoç Et Entegre Yem Tarıım Süt Ürünleri Hay. Gıda Paz. Tic. San LTD ŞTİ de ,95 megawattlık güneş enerjisinden elektrik üretimi için 4 Milyon 776 bin liralık yatırıma teşvik belgesi aldı. Bu yatırım kapsamında 4 kişi istihdam edilecek.
Ultaş Enerji İnşaat San ve Tic LTD ŞTİ ise ,9 megawattlık güneş enerjisinden elektrik üretimi projesine 4 milyon 740 bin lira için teşvik belgesi aldı. Burada da 4 kişiye istihdam sağlanacak.
KOK Enerji İnşaat San ve Tic LTD ve ŞTİ’nin ,99 megawattlık güneş enerjisinden elektrik üretimi projesine de 4 milyon 800 bin lira için teşvik belgesi verildi. Projede 4 kişi istihdam edilecek.
KENON Enerji İnşaat ve San Tic LTD ŞTİ’ye ,9 megawatt için 4 milyon 580 bin lira, Alper Enerji İnşaat San Tic LTD ŞTİ’ye ise  2 tane ,9  megawatt 4 milyon 700’ler bin lira olmak üzere yatırım teşvik belgesi verildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.