Isparta'da engelliler platformu kuruluyor

Isparta'da engellilerin sorunlarına çözüm üretmek amacıyla 'Isparta Engelliler Platformu' kurulması için çalışma başlatıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Ocak 2011 16:50
Isparta'da engelliler platformu kuruluyor

Isparta Valisi Memduh Oğuz'un başkanlığında yapılan toplantıda Isparta Engelliler Platformu'nun Yürütme Kurulu Başkanlığı'na İl Genel Meclisi Başkanı Kadir Dal, başkan yardımcılıklarına ise Dr. Canan Aydın ile Prof. Dr. Mahmut Bülbül getirildi.

Vali Memduh Oğuz, amaçlarının engellilerin sorunlarına çözüm üretmek, çözüm önerilerinin gerçekleştirilmesi yönünde güç birliği oluşturmak olduğunu söyledi.

Kendisinin bu işe gönül vermiş bir kişi olduğunu belirten Oğuz, "İdarecilik hayatım boyunca, bu güne kadar 3 bine yakın plaket aldım. Bunların içinden sadece iki tanesini sürekli yanımda taşırım. Bunlardan birisi Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü tarafından verilen 'yılın hayırseveri' ödülü, diğeri de özürlülere yapılan yardımlar nedeniyle Cumhurbaşkanlığı tarafından verilen 'yılın yardımseveri' ödülüdür." dedi. Kendisinin 5-6 engelli derneğine üye olduğunu anlatan Oğuz, bu işin gönüllülük esasına dayandığını ifade etti.

Modern ülkelerde bu işleri gönüllü kişilerin yaptığını anlatan Oğuz, kendisinin fırsat buldukça çalışmalara katıldığını ve hiç aksatmadan aidatlarını ödediğini kaydetti. Oğuz, "Bizim vatandaşımızın sağduyusu çok önemli. Hiçbir millet de bulunmayan hayırseverliği çok önemli. Onun için bu konuda şaşıracağınız kadar imkân bulunur. Her konuda sıkıntı çekebilirsiniz ama bu konuda sıkıntı çekmezsiniz." diye konuştu.

Engellilere yönelik çalışmalar yürütüleceğinden bahseden Oğuz, Ispartalı hayırseverlerin bu konuda kendisini yalnız bırakmayacağına inandığını kaydetti. Yarının neler getireceğinin belli olmadığını ifade eden Oğuz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ben 3 dakikada 10 bin kişinin birden öldüğü bir ilde görev yaptım. Onun için diyorum ki, ölümü aklımızdan çıkarmadan, bu yönde harcayacağımız para ve emeğin bizimle birlikte gideceğini unutmadan hizmet etmeliyiz. Bu emekleriniz ve yardımlarınız hiç silinmeyecek şekilde kar hanenize yazılır. Ben ilin valisi olarak hizmetinizdeyim."

Isparta Engelliler Platformu kurulmasına, Elele Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Sosyal Hizmet Derneği, Yürüme Engelliler ve Yaşam Derneği, Ortopedik Engelliler Derneği ve Türkiye Görme Engelliler Derneği destek veriyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.