Isparta'da Engelliler Yürüyüşü Yapıldı

10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle engelli dernekleri,engelli bireylere eğitim veren özel ve kamu kurumlarının katılımıyla Engelli Yürüyüşü düzenlendi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Mayıs 2012 14:35
Isparta'da Engelliler Yürüyüşü Yapıldı

10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle engelli dernekleri,engelli bireylere eğitim veren özel ve kamu kurumlarının katılımıyla Engelli Yürüyüşü düzenlendi.

Belediye önünden başlayan ve Hükümet Meydanı önünde son bulan yürüyüşe Isparta Valisi Memduh Oğuz da katıldı. Vali Oğuz, engellilerle birlikte Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Ortopedik Engeliler Derneği Başkanı Ramazan Erdoğan, kendilerinin yaşamını kolaylaştıracak imkanların sağlanması gerektiğini söyledi. Erdoğan, 'Yaşamın engeli olmaz' diyerek başladığı konuşmasında, günümüzde çağdaş toplumun gereklerinden birisinin, engellilerin erişim, ulaşım, eğitim, sağlık, kültür, istihdam, rehabilitasyon gibi yaşamsal hizmetlerden yararlanmaları, ekonomiye katılmaları ve temel haklarının etkin bir şekilde kullanmalarını sağlamak olduğunu iletti.

Erdoğan, Valilik bünyesinde Engelliler Koordinasyon Merkezi kurulması gerektiğini belirterek, “Burada psikolog, sosyolog ve sosyal hizmet uzmanı görevlendirilerek engelli bireylerin toplumsal yaşama uyum sürecinin hızlandırılmalı, grup etkinlikleri ve yasal hakları konusunda bilgilendirilmeleri sağlanmalıdır “dedi.

Engelli çocukların eğitim, sanat, spor ve kültür alanında gösterdiği başarılardan gururlandıklarını ifade eden Ortopedik Engeliler Derneği Başkanı Ramazan Erdoğan, “Engelli vatandaşların topluma entegre olmaları, mesleki eğitimi ve istihdam yönündeki çabalarımız artarak devam etmelidir. Isparta halkının sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte engelli bireylere engelsiz bir yaşam sürmeleri için sağladıkları katkıyı görmek hepimiz için büyük mutluluk olacaktır” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.