Isparta'da Ev Ekmeğinin Fiyatı 25 Kuruş Ucuzladı

Isparta’da, 1 Nisan’dan itibaren fiyatı 1,5 lira olan 750 gram ev ekmeğinin 1,25 liraya satılacağı bildirildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Mart 2011 13:25
Isparta'da Ev Ekmeğinin Fiyatı 25 Kuruş Ucuzladı

Isparta Fırıncılar Odası Başkanı Nuri Erdeğer, yaptığı açıklamada, fiyat değişikliğine fırıncılar arasında yaşanan rekabetin neden olduğun söyledi.

1 Nisan’dan itibaren ev ekmeğinin fiyatının 25 kuruş ucuzlayacağını ifade eden Erdeğer, “Fırıncılar arasında rekabet var. Bu rekabet nedeniyle 1 Nisan’da ev ekmeğinin fiyatı 1,5 liradan 1 lira 25 kuruştan satılacak.

Ben düşmemesi için büyük mücadele ettim. Fırıncı arkadaşlarıma çok anlattım ama olmadı. Rekabet nedeniyle fiyatlarda düşüş olacak.” dedi.

2008 yılında çuvalı 26 lira olan un fiyatının bugün yaklaşık 50 lira olduğuna dikkat çeken Erdeğer, maliyetler artmasına rağmen ekmek fiyatlarının 2008 yılındaki tarife üzerinde satışa sunulduğunu hatırlattı.

Girdi fiyatlarının artmasına rağmen ekmeği fiyatında değişikliğe gidilmediğini vurgulayan Değer, fırıncılar arasındaki rekabetin fiyat indirimi getirdiğini, ancak bir süre sonra fiyatların eski seviyesine gelmesi ile vatandaşların ikilem içinde kaldığını belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.