Isparta'da Evsel Atıklar Ayrıştırılmadan Çöpe Gidiyor

Isparta'da Günlük Toplanan 310 Ton Evsel Atığın Evlerde Ayrışması Halinde Yüzde 20'sinin Ekonomiye Tekrar Kazandırılabileceği Belirtildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Şubat 2011 16:36
Isparta'da Evsel Atıklar Ayrıştırılmadan Çöpe Gidiyor

Isparta'da günlük toplanan 310 ton evsel atığın evlerde ayrışması halinde yüzde 20'sinin ekonomiye tekrar kazandırılabileceği belirtildi.

Isparta Çevre ve Orman İl Müdürü Tayfun Büyükküpçü, atıkların bertaraf edilmesi ve geri kazanımı için seminerlere, broşür ve naylon torba dağıtımına devam edildiğini belirtti.

Ambalaj atıklarının bertaraf edilmesi için iki firmanın çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Büyükküpçü, biri lisanslı diğeri geçici izinli olan firmaların 22 mahallede şimdiye kadar 25 bin eve girdiğini belirtti. Isparta'da ambalaj atıklarının bertarafı ve geri kazanımı yönündeki çalışmaların hız kazandığını belirten Büyükküpçü, 25 bin haneden 8 bin 600 kilogram pet, 14 bin 300 kilogram polietilen, 5 bin 600 kilogram polipropilen, 205 ton kâğıt, 17 ton cam ve 2 ton metalin toplandığını kaydetti.

Isparta Çevre ve Orman İl Müdürü Tayfun Büyükküpçü, bu çalışmalarda sürekliliğin önemli olduğuna dikkat çekerek, yeteri kadar dönüşüm sağlanamadığını kaydetti. Özellikle ev hanımlarının bu konuda biraz daha dikkat etmesi gerektiğini ifade eden Büyüküpçü, "Hedef kitlemiz kadınlar. Günlük 310 ton evsel atığın geri dönüşüm payı yüzde 20'dir. Buna ulaşırsak ekonomiye kazandırmış olacağız." dedi.

İki firmanın camı, plastiği ve ambalaj atıklarını ayırarak tek parça haline getirip plastik ve kağıt fabrikalarına gönderdiğini ifade eden Büyükküpçü, ayrıştırma sayesinde tonlarca atığın doğayı ve çevreyi kirletmemiş olacağını anlattı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.