Isparta'da Fırıncılar Zararına Satış Yapıyor

Isparta'da Ekmekte Yaşanan rekabet savaşı yeniden gündeme geldi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Mart 2012 10:48
Isparta'da Fırıncılar Zararına Satış Yapıyor

Fırıncılar Odası'nın müdahale edemediği ekmekteki rekabet, tabiri yerindeyse 'öldürücü, yıkıcı bir rekabet' 750 gr ekmeği 1 haftadır 1.5 TL yerine 1 TL'ye satan firma esnafı ayakta durmaya zorlanıyor.

Bile bile zararına satış yapan, fırıncılar, rekabetin biran önce başlatanlar tarafından sonlandı-rılmasını istiyor.

1960 yılından bu yana fırncılık sektöründe faaliyet gösteren Aksu Fırını, ekmekte 1'hafta önce başlayan rekabet nedeniyle herkes gibi 1.5 TL olan fiyat tarifesini 1 TL'ye indirmek zorunda kaldı. Günde 200 ekmek imal edip, kendi işyerinde satışa sunan Aksu Fırını İşletmecisi Hasan Yel, rekabetin yıkıcı ve öldürücü boyutta olduğunu söyledi.

Bu fiyatlarla ekmekte kar edilemeyeceğinin altım çizen Yel, "gramaj değişmedi ama fiyatlar yüzde 50 oranında indirildi Herkes indirince biz de geri çekmek zorunda kaldık. Ama zarar ederek, faahyetimizi sürdürüyoruz" dedi Fırıncılık sektöründe birlik ve beraberlik olmamasından yakınan Hasan Yel, insanların birbirine güvenmemesinde yakındı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum