Isparta'da Geçen Yıl 610 Bin Ton Elma Üretildi

Isparta'da geçen yıl 610 bin ton elma üretimi gerçekleştirildiği bildirildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Ağustos 2011 18:03
Isparta'da Geçen Yıl 610 Bin Ton Elma Üretildi

Isparta Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar, yaptığı açıklamada, Isparta'da elma sezonunun gelecek aydan itibaren başlayacağını ifade etti. Geçen yıl Isparta'da 610 bin ton elma üretimi yapıldığını kaydeden Adar, bu yıl da yine 600 bin ton civarında üretim beklediklerini söyledi.

Türkiye'nin, Çin ve ABD'den sonra dünyanın en çok elma üretilen üçüncü ülkesi olduğuna değinen Adar, Türkiye elma üretiminin yüzde 22'sini de Isparta'nın karşıladığını vurguladı.

Adar, il genelinde 205 bin 680 dekarlık alanda elma üretimi yapıldığını, en fazla üretimin ise Eğirdir ve Gelendost ilçelerinde gerçekleştiriliğini kaydetti. Isparta'dan geçen yıl bin 44 ton elma ihracatı yapıldığına dikkati çeken Ahmet Adar, "İhracat Isparta dışından da yapılıyor. Dolayısıyla Isparta kayıtlarındaki rakamlar gerçeği yansıtmıyor. Tahmini ihracat rakamı ise yaklaşık 15 bin ton civarında. Ancak bu da yeterli değil" dedi.

İhracatın az olmasını, parçalanmış elma bahçelerine bağlayan Adar, şöyle konuştu:

"Isparta'da elma bahçeleri miras yüzünden parçalanmış durumda. Bu nedenle bir bahçede yetişen elmanın kalitesi ile diğer bahçede yetişen elmanın kalitesi aynı olmuyor. Bir ülkeye bin ton ihracat yapıyoruz, ülke ilave mal istediğinde aynı kalitede ve standartta elma bulamıyoruz. Bunlar da ihracatı olumsuz yönde etkiliyor. "

Adar, bahçelerin birleştirilmesi halinde elma üreticilerine maddi destek sağlandığına da işaret etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.